Rojut pois Aurajoesta

Timo Talus<br />Aurajoen pohjasta nostetusta romusta tehty taideteos ei innosta kirjoittajaa.
Timo Talus
Aurajoen pohjasta nostetusta romusta tehty taideteos ei innosta kirjoittajaa.

Eräitä poikkeuksia lukuunottamatta Turku on pitänyt tyydyttävää huolta Aurajoen kunnosta ja sen rantojen siisteydestä. Tämä onkin erinomainen asia, sillä Aurajoen rannat ovat kauneudessaan kaupunkilaisten sekä turistien erikoisessa suosiossa.

Tällainen eräs poikkeus on jo jonkin ajan rumentanut Tuomiokirkkosillan alapuolista aluetta. Se on jonkinlainen lautta, jolle on kerätty kaikenlaista roinaa runsain määrin. Rumilus lienee kulkeutunut joen alajuoksulta ko. paikkaan, sillä sillan alta se ei korkeutensa vuoksi ole voinut päästä kulkemaan. Kyseessä on mitä todennäköisimmin jonkinlainen työlautta, jota on käytetty telakalla tai ainakin laivojen korjaukseen, koska sen päälle on kerätty kaikenlaista putkea sekä rautaromua sikin sokin, näyttäen lähinnä kuuluvan jonkun kauhukertomuksen rekvisiittaan.

Olkoon se nyt kuitenkin mikä tahansa tai päässyt karkuun mistä tahansa, niin luulisi kaupungin viranomaisten olevan sen verran kiinnostunut asiasta, että se olisi välittömästi korjattu pois rumentamasta kaunista Aurajoen maisemaa, mutta siinä se vaan on jo kököttänyt jonkin ajan.

Ymmärrän varsin hyvin jos mokomalle roinalle ei löydy omistajaa, mutta siinäkin tapauksessa hökötys on korjattava pois kiireen vilkkaa vaikka veronmaksajien kustannuksella. On niitä veromarkkoja turhempiinkin tarkoituksiin käytetty kuin kaupunkilaisten ja turistien viihtyvyyden parantamiseen.

Tauno Tenlén