Eläkeläiset, osallistukaa

On absoluuttisen varmaa, että me kaikki vanhenemme, mutta miten - se on jo itsestä kiinni. Jo itse harmaapäänä uskallan antaa vinkkejä ja painottaa muutamia mielestäni ensiarvoisen tärkeältä asioita, päälle karkaavan dementian torjunnassa.

Vanhemmalla iällä fysiikan jo alkaessa osoittaa pettämisen merkkejä henkinen vireyskin saa kolhuja. Ajatuksissa pyörii, että pitäis osallistua, sinnekin tarttis mennä - mutta se vain tahtoo jäädä ajatukseksi. Tämä on yksi niitä tärkeimpiä hetkiä, jolloin ystävän on annettava vauhtia. Yksin ei kannata jäädä ongelmiensa kanssa, ne kun jakaa ystävien kesken pienenee taakka kummasti.

Nyt kun tämä kuuma kesä alkaa painua muistojen joukkoon, alkaa meillä kultaisen iän saavuttaneilla toiminnan aika. Alkavat kerhot ja muut yhteiset tilaisuudet.

Itse kuulun eläkkeensaajiin ja tottakai päivänpolitiikasta vaihdetaan mielipiteitä. Kommentit ovat kuitenkin paremmin rakentavia kuin repiviä. Mutta on meillä paljon muutakin mielenkiintoista tekemistä, kokemista ja näkemistä, että jätetään politikointi korkeasti palkatuille ammattilaisille - heiltähän se käy.

Kysymykseen mihin puolueeseen mikäkin porukka kuuluu vastaan: Onhan selvää, että samansuuntaisesti ajattelevat ihmiset hakeutuvat toistensa seuraan. Vaikka näennäisesti puoluekarttaa seurataankin, niin sen uskallan sanoa kaikkien piikkiöläisten eläkeläisten puolesta, että tilaisuuksissamme ei aivopesua suoriteta.

Meillä eläkkeensaajilla on tilaisuuksiimme aina avoimet ovet. Tutustumaan ja ilmapiiriä haistelemaan voi tulla mihinkään sitoutumatta.

Valto Virolainen