Terveelliset munat takaisin
kuluttajan pöytään

Hiljattain pidetty kananmunantuottajien kriisikokous Ruskon kunnassa herätti muutamia ajatuksia. Munantuottajien ja heidän katto-organisaatioidensa olisi syytä lopettaa toinen toistensa ja muiden tahojen kalvaminen ja keskittyä munan markkinointiin mitä parhaana ihmisravintona.

Kuluttaja tietää, että suomalainen muna on herkullinen, terveellinen ravintopommi. Munien menekin suurin jarru on Suomessa laajalle levinnyt ja ihmisiä manipuloiva terveysterrorismi, jonka teesien mukaan kaikki hyvät ja luonnolliset ruuat ovat vaarallisia; kermat, sokerit, suolat, maidot ja munat. Tosiasia taas on, että suurin osa kansasta voi nauttia kaikkia elintarvikkeita ilman terveysvaaroja, ja jopa vahingollisia jossakin määrin, ilman että niihin sairastuu tai kuolee.

Munantuottajien ja koko elintarviketeollisuuden olisikin yhdistettävä voimansa: taitavalla ja totuudenmukaisella, tutkimukseen perustuvalla markkinoinnilla pystytään kaatamaan luonnollisen ravinnon vastainen terveyspropaganda ja saadaan ihmiset takaisin hyvänmakuisten, suomalaisten elintarvikkeiden, kuten munan, kuluttajiksi.

Mikä onkaan helpompi ja nopeampi täysipainoisen aterian valmistustapa kuin kopauttaa muna, maailman paras pakkaus, puhki ja pyöräyttää sisältö oikealla voilla sivellylle pannulle, ja maustaa munakas hippusella suolaa. Terveysterroristien varoituksista huolimatta olen 50-kiloinen, 50-vuotias täysin terve nainen, joka päivittäin harrastaa ja suosittaa tällaisia vaarallisia, varmaan kohta lailla kiellettyjä nautintoja.

Tämä kansakunta ei menehdy munien käytön lisäämiseen, vaan terveellisten munien käytön rajoittamiseen muka-terveysperustein.

Mirja E. Solomon
toimittaja