Kaksinaismoralismia

Alkoholia halutaan vapaasti myytäväksi kaupoissa, mutta silti joidenkin ihmisten mielestä ei sitä oikeastaan saisi juoda eikä varsinkaan tulla juovuksiin.

Luullaan usein, että alkoholin suurkuluttaja olisi esimerkiksi työtön, tai pelätään, että sosiaalitoimiston asiakas käyttää rahojaan tuohon ihmeliemeen.

Kyllä siellä ravintoloissa ja pubeissa käy kyllä aivan tavallisia, kunnossa olevia, työtätekeviä tai opiskelevia ihmisiä, samoin häitä ja perhejuhlia järjestävät aivan tavalliset ihmiset. Kesä- ja lomamökeillä juhlivat aivan normaalit ihmiset, samoin näkyy viikonlopun saunakaljakoria kantavan kaupasta kotiin aivan tavalliset, monta vuotta työtä tehneet pariskunnat.

Itse, nyt työttömänä, en pienten tulojen tähden käy kuin noin kerran pari vuodessa ulkona sitä ennen voin ostaa kaupasta yhden siiderin. Työssä käyvät tuttavani käyvät paljon useammin ulkona juhlimassa.

Sosiaalitoimistosta ei mikä tahansa pultsari toimeentulotukea saa. Hakijan pitää olla työvoimatoimiston kirjoissa, eli työkuntoinen.

On jokaisen ihmisen oma asia, sijoittaako hän rahansa ruokaan, vaatteisiin, kakkuihin, peleihin, alkoholiin vai mihin...

Työttömät vanhemmat tarvitsevat varmuuden päivähoitopaikasta lapselleen siksi, koska työttömän täytyy olla aina työmarkkinoiden saatavissa, eli kykenevä heti reippaana töihin, kun sellainen autuus tarjoutuu. Ei se ole laiskuutta, päinvastoin!

Desiderata