Koulukiusaamiselle loppu heti

Tietääkö kukaan teistä koulukiusaajista, miltä tuntuu olla viisi ensimmäistä kouluvuotta kiusauksen uhrina?

Miltä tuntuisi herätä joka kouluaamu ajatellen, mikä tänään minussa on vikana; lihavuus, ulkonevat hampaat, rumat vaatteet vai joku muu yhtä tärkeä asia? Miltä tuntuisi menettää kaikki itsetuntonsa ja muuttua araksi, sulkeutuneeksi ja pelokkaaksi? Miltä tuntuu ajatella joka päivä, että selviänköhän tästäkin päivästä.

Ensimmäinen koulupäivänikin oli ikimuistettava, kun kaikki luokkatoverit vain tuijottivat, puhuivat pahaa selän takana ja haukkuivat päin naamaa. Minä, jos kuka tiedän koulukiusauksen aiheuttaman tuskan.

Nyt tämä kaikki on minun osaltani ohi (paitsi, että kuka sen tietää, mitä yläaste tuo tullessaan) mutta olen hyvin pahoillani muiden koulukiusattujen puolesta. Sekä tulevien, että jo kiusattujen.

Neuvoisin kiusattua ottamaan yhteyttä opettajiin, rehtoriin, koulukuraattoriin tai terveydenhoitajaan, jotta tilanteeseen tulisi mahdollisesti jotain apua.

Koulukiusaus on pahin mahdollinen tapa kiduttaa pientä ihmistä, joka vasta aloittaa haparoiden eroa turvallisesta kodista ja yrittää oppia elämänsä tärkeimpiä alkeita.

Henkinen kiusaus on luullakseni vielä pahempaa kuin fyysinen. Itse olin suurimmaksi osaksi henkisen kidutuksen uhri. On kumma, etten sortunut täysin. Koulukiusaus musertaa itsetunnon niin perusteellisesti, ettei se välttämättä ikinä palaa ennalleen.

Koulukiusaajat: Ajatelkaa mitä voitte saada aikaan piinaamisellanne. Osa kiusatuista tekee myöhemmällä iällä jopa itsemurhan. Lopettakaa ajoissa, ennen kuin aiheutatte pysyviä vaurioita.

Vanhemmille sanoisin: Valistakaa lapsianne. Kiusaajat ovat kokemukseni mukaan niin sanotuista paremmista perheistä, joissa vanhemmilla on vaikeuksia itsensä kanssa eivätkä he osaa opettaa lapsilleen hienotunteisuutta, käytöstavoista puhumattakaan. Koulukiusaajien vanhemmat pitäisi viedä lastensa kanssa ammattiauttajien luo heti, kun on tällaista ilmennyt. Lapsi ei ole onnellinen, vaikka omistaisi kaikki hienoudet mitä rahalla saa, jos ei kotona muusta välitetä!

Tsemppiä kiusatuille! Älkää enää alistuko.

Tuhottu itsetunto