Otetaan oma
viikonloppupossu

Uutinen jokin aika sitten kertoi, että pohjoissuomalaisista porsaista on saatu salmonellainfektio oikein laajalle alueelle. Porsasjuhlista tietenkin. Olettamuksessa täytyy olla joku pielessä. Eihän suomalaiselta porsastilalta voi löytyä salmonellaa. Suomessahan tuotetaan Euroopan puhtainta ruokaa. Näin korostavat maatalousviranomaiset, tuottajajärjestöt ja ennen kaikkea suomalaisen lihan hinnat.

Tapahtunut mitä tapahtunut ja jopa kahdessa, ehkä useammassakin eri tilaisuudessa. Hämmästellä täytyy, että ensimmäisenä epäillään porsaita. Onhan siellä varmaan syöty majoneesipitoisia salaattejakin ja grillimakkaroita.

Mutta jos se sittenkin onkin peräisin sieltä porsaat kasvattaneelta tilalta? Kaiken varalta pitäisi harkita sen viikonloppupossun ostoa. No jos nyt riskin ottaa, niin paistaa uunissa ainakin yhden ylimääräisen puoli tuntia. Onhan porsas aina porsas, vaikka salmonellainenkin. Onhan pohjoisessakin kaikki jääneet henkiin.

Rauno Jokiniemi