Mikä ihmeen kesäkissa

Minua on, varsinkin nykypäivinä, ihmetyttänyt tuo kohkaaminen niin kutsutuista kesäkissoista. Totuushan on, että kissanpentuja syntyy pääosin keväällä ja syksyllä.

Jos jollain on varaa pitää kesämökkiä, on hänellä varmaan varaa ostaa kissalle silakoita ym. Harvoin siellä mökillä kai pystytään olemaan edes yhtäsoittoa yhtä tai kahta kuukautta, kun taas työ kutsuu aikuisia. Nykyaikana on jo niin paljon allergiaakin, ettei mitään karvaeläimiä voi edes ajatellakaan ottaa.

Mökin tai veneen omistavilla näkyy olevan pikemminkin koira mukana, ystävänä ja vahtina, ei kissaa.

Tällä luulemisella aiheutetaan vain hallaa, jos alueella liikkuva kissa onkin todella kadonnut joltakin eikä siitä ilmoitetakaan mihinkään. Tai sitten kissa voi olla vain liikuskelemassa laajalla reviirillään.

Jos kissa tulee sisälle ja syö ja kehrää, ei se välttämättä ole heitteille jätetty. Jos se taasen juoksee lujaa pakoon, ei se välttämättä ole villikissa vaan omaa itsesuojeluvaiston ja tunnistaa kyllä oman perheensä.

Kesäkissaa en ole kellään nähnyt, mutta parin ympäri vuoden asuttavan talon vuokrauksen tai kaupan mukana on tullut joillekin kissa niin sanottuna kylkiäisenä.

Ennemminkin kannattaisi huolestua niistä hyvinkin toimeentulevista ihmisistä, jotka sanovat esimerkiksi susikoiralta pitää ottaa luulot pois hakkaamalla se oikein kunnolla, niin että se ryömii isäntänsä edessä tai koiraa saa hakata kuonoon ja selkään, jos se vetää hihnassa tai haukkuu vaistomaisesti esimerkiksi toista koiraa tai että koiran- ja koiranpentuja pitää rankaista, jos ne 'hätivät' lattioille tai koiranpennun voi hyvin sulkea yksin yöksi ulkorakennukseen jne. Näissä kodeissa lemmikki saa kyllä varmaan ruokaa ja lääkettä, mutta voi elää elämäänsä hyvinkin sydän kurkussa.

Mustelmat eivät näy
karvojen alta