Jaanintien jatke
rakennettava heti

Virmuntien ja Säkönkadun varrella asuu runsaasti lapsiperheitä, ja alueella on kuulovammaisten koulu sekä ala-aste, joten lapsia liikkuu jälleen koulujen alettua molemmilla kaduilla.

Liikennettä tulisi ohjata pois Virmuntieltä ja Säkönkadulta, ja ratkaisu ongelmaan jo on: Jaanintien jatke. Missä viipyy päätös kyseisen tieosuuden rakentamisen aloittamisesta? Mielestäni Jaanintien jatkeen vastustajien argumentit Kuralan Kylämäen ja kulttuurimaiseman pilaamisesta ovat heppoisia, sillä Kylämäen lehmät ja lampaat elävät jo nyt Hämeentien melussa. Päinvastoin uskon, että lisääntynyt liikenne kasvattaisi Kylämäen kävijämäärää entisestään, kun ohikulkijat huomaisivat ko. paikan helpommin parantuneiden yhteyksien ansiosta.

Mitä tulee Jaanintien asukkaiden valituksiin, niin em. yli 5000 autoa vuorokaudessa kulkevat jo nyt Jaanintietä pitkin. Miten tilanne huononisi, jos jatke rakennettaisiin? Jaanintien varteen on sitä paitsi suunniteltu meluvallit.

Jaanintien jatke ja Kuralan Kylmämäki eivät ole toisiaan poissulkevia vaihtoehtoja, Kylämäen elämä ei jatkeesta häiriinny, mutta jos tietä ei rakenneta, häiriintyvät Virmuntien ja Säkönkadun asukkaat ja koululaiset entisestään.

Tarvitaanko todellakin lapsiuhrin verta Säkönkadulla ennen kuin Jaanintien jatke rakennetaan.

Minna Moisanen