Vasaramäki tarvitsee
toisen päiväkodin

Turun päiväkotien paikkatilanne näyttää synkältä. Kolme lastani ei tunnu mahtuvan mihinkään. Työhönmeno ei tule kysymykseenkään kohdallani, ellen saa edes tyydyttävästi ratkaistua päivähoito-ongelmaani.

Asumme Vasaramäessä, uudehkolla, lapsirikkalla rivitaloalueella. Rakuunatien päiväkoti on tupaten täynnä, jonoa on melkein mahdoton purkaa. Vasaramäki tarvitsee myös toisen tarhan, sillä alueelle muuttaa lisää lapsiperheitä. Mm. entinen radiotalon tontti on kaavoitettu rivitaloasunnoille. Varmasti siis tulee lisää lapsia, joille ei voida taata päivähoitopaikkaa edes lähialueella.

Mieleeni nousi tyhjä rakennus, joka sijaitsee Vasaramäenkadulla ja joka käsittääkseni on joskus toiminutkin mm. kehitysvammaisten päivähoitolaitoksena. Olisiko tässä mahdollisuus ratkaista polttava päivähoito-ongelma? Rakennuksen voisi vuokrata esim. yksityisen päiväkodin käyttöön tai jopa avata sinne uusi kunnallinen päiväkoti.

Toivottavasti joku päättäjistä ottaisi asiasta selvää, sillä päivähoitopaikkojen puute on huutava ja tulossa ilmeisesti vielä pahemmaksi.

Tuija Lindvall