Keskus ei mahdu Portsaan

Onko Turun islamilaiselle yhdistykselle varattu paikka, toimintakeskusta varten loppuun asti harkittu?

Kysymyksessähän on melkoinen kolossi, joka ainakin ulkoasultaan tuo mieleen moskeijan. Ihmettelenkin, miten se saadaan tungettua pieneen kolmioon Teletornin eteen. Ympäristöön se sopii, vanhojen puutalojen keskelle, kuin hajuvesi lihapullaan. Sininen moskeija pitkän Puutarhakadun päässä toisi mieleen jonkin Bagdadin taikka Istanbulin bulevardin.

En missään tapauksessa vastusta ko. keskuksen ja moskeijan rakentamista Turkuun, onhan täällä kirkkoja ja rukoushuoneita jo vähän joka lähtöön, mutta ei näin suureellisia ja näkyvällä paikalla.

Tämä moskeija tulisi nyt ymmärtääkseni sunnimuslimien käyttöön. Pian varmasti shialaiset haluavat oman. Ja jos ei ulkomainen rahoitus heidän kohdallaan onnistu, niin varma on, että hetken kuluttua vaaditaan Turun kaupunkia kustantamaan heille oma moskeija. Joutuihan Turku äkkiä aikoinaan tekemään islamilaisen hautausmaan, kun täällä jo olevalle Muhamedinuskoisten hautausmaalle eivät sen haltiat halunneet haudattavan tänne hiljan muuttaneita islamilaisia.

Miksei Turussa voidaan koskaan tehdä mitään päätöksiä, käyttämällä turvallista ns. talonpoikaisjärkeä, kun aina tuntuu tulevan sutta ja sekundaa.

Kaikesta huolimatta, moskeija Turkuun, mutta paremmin harkitulle paikalle.

Jarkko O. Koskinen