Kaikella ystävyydellä Nermekselle

Moitit, Maarit hyvä, minua tiedotusvälineissä rasistiksi (TS 25.7.). Onko se mielestäsi rasismia, kun puolustan turkulaisia veronmaksajia kaupungin varojen jakamisesta elintasopakolaisille. Kyseessä on suuri summa rahaa, jolla saisi monta pysyvää työpaikkaa turkulaisille, esimerkiksi terveydenhuolto ottaisi tuon rahan vastaan suureen tarpeeseen erittäin mielellään.

Olen käyttänyt nimityksiä rosvo, raiskaaja, taudinlevittäjä jne. koska jatkuvasti uutisoinnista saa tietoa pakolaisten syyllistyneen tämäntyyppisiin rikoksiin. Tuomioistuinten pöytäkirjat kertovat osaltaan omaa karua tarinaansa siitä, mihin nämä herttaiset pakolaiset ovat syyllistyneet.

Minut on valittu kaupunginvaltuustoon turkulaisten äänillä siksi, että pitäisin päättäväisesti heidän puoliaan siellä mm. eräiden huuhaahumanistien hullutuksia vastaan.

Huolimatta esiintuomastasi väkivaltaisesta menneisyydestäni, en syyllistynyt yhteenkään pakolaiseen kohdistuvaan pahoinpitelyyn, vihjailusi siihen suuntaan saattaa kyllä provosoida minuun kohdistuvia väkivallantekoja, mikä nähtävästi taholtasi tyydytyksellä vastaanotettaisiin.

Kaikella ystävyydellä Maarit, ota jo vihdoin silmiltäsi ne vaaleanpunaiset lasit ja kohtaa asuinympäristösi arkitodellisuus sellaisena kuin me muut sen näemme, ennenkuin se on liian myöhäistä.

Me kaikki varmasti haluamme auttaa ihmisiä, jotka todella ovat avun tarpeessa, mutta rikkaat pakolaiset, jotka käyttävät väärin ystävällisyyttämme eivät ansaitse apuamme. Nämä ystäväsi ovat alati lisää mammonaa ja etuisuuksia vaatimassa, mutta käsite kiitollisuus näyttää heille olevan tuntematon. Kepulikonstein hoivaamme päässeitä elintasopakolaisia koskee sama lainsäädäntö kuin meitä muitakin.

Miksi et Maarit ole osoittanut minkäänlaista huolestumisen merkkejä esimerkiksi pakolaisnaisten oikeuksista ulkonaliikkumis-, uskonnon-, puolison valintavapauden yms. heille Suomen lain mukaan kuuluvien oikeuksien puuttumisesta.

Onko mielestäsi oikein, että ystäviäsi pakolaisia pieni ja köyhä Turku ylläpitää ja kuitenkin heillä näyttää olevan varaa sijoittaa 35 miljoonaa markkaa tyhjänpäiväiseen moskeijaan ja vielä keskelle Turkua. Eivätkö he eläisi hulppeasti sillä rahalla kotimaissaan tai joissain muissa islaminuskoisissa maissa, nämä 600 ihmistä.

Olavi Mäenpää

kaupunginvaltuutettu (kr