Uimakoulut väärä
säästökohde

Hämmästelen, miksi tänä kesänä on hukkunut niinkin paljon ihmisiä, ja varsinkin pieniä lapsia. Syynä taitaa olla se, että koulujen ja kuntien uimaopetus on viime vuosien kuluessa ollut suuren karsimisen kohteena.

Monet koulut pienissä kunnissa, joissa ei ole uimahallia, eivät kuljeta lapsia ollenkaan uimaan talven aikana. Useampi pienten kuntien ala-asteelainen ei osaa uida ollenkaan.

Kouluissa hankitaan yhä uusia tietokoneita yms. hienoja vempeleitä, mutta samaan aikaan ei ole rahaa opettaa lapsia uimaan. Jokaiselle lapselle pitäisi antaa mahdollisuus oppia uimaan.

Samoin on monessa muussa toiminnassa. Lasta lähettäessään esim. leirille vanhemmat luottavat siellä oleviin ohjaajiin. Säästösyistä monissa kunnissa on kuitenkin esim. leikkipuistoissa kesäaikaan muutama 15-17 -vuotias nuori vastaamassa puutteellisissa puistoissa usein 10-20 alle kouluikäisestä lapsesta. Ammatti-ihmisellekin vastaava ryhmä olisi valtava haaste.

Kuntien päättäjien tulisi huomata, että valvontaa lasten toiminnoissa tulisi olla suorittamassa alan koulutuksen saaneita täysi-ikäisiä henkilöitä ja heidän ohjauksessaan ja alaisuudessaan voisi olla nuoria alasta kiinnostuneita harjoittelemassa.

Sivusta seurannut