Seurakunta häpäisee lasten haudat

Viime viikon torstaina räjähti pommi. Turun Sanomat kirjoitti (24.7.), että lasten hautojen päälle aiotaan ensi syksynä tehdä puisto. Voiko tätä kutsua miksikään muuksi kuin hautojen häpäisyksi? Ei todellakaan.

Millä oikeudella kyseinen toimenpide aiotaan totuttaa? Eikö haudan häpäisy ole rikos? Kaiken lisäksi lasten omaiset saavat lehdestä lukea, mitä heidän pienille sukulaisilleen aiotaan tehdä.

Oma veljeni, jota minulle ei valitettavasti ollut koskaan mahdollisuus tavata hänen nukkuessa pois ennen syntymääni, lepää yhdessä noista ensi syksynä puiston alle jäävistä haudoista. Veljeni viimeinen leposija on ainoa paikka, jossa minulla on ollut mahdollisuus käydä häntä tapaamassa. Nyt minulta ja perheeltäni ollaan viemässä tämäkin mahdollisuus. Vanhemmiltani jo toistamiseen veljeni kuoleman jälkeen.

Lehtiartikkelin mukaan sukulaisilla on mahdollisuus siirtää hautakivi, mutta eihän se ole sama asia. Veljeni tulee aina olemaan siellä, mihin hänen viimeinen matkansa päättyi isän käsivarsilla. Ja tuo paikka on lasten hautausmaa. Antakaa minulle mahdollisuus viedä ensi joulunakin veljeni viimeiselle leposijalle rakkauden kynttilä ja viettää hetki hiljaa veljeni kanssa hänen muistoaan kunnioittaen nyt ja ikuisesti.

Älkää viekö veljeäni