Emuun päästään,
ei jouduta

Emu-keskustelu on siirtynyt viime aikoina sisäpolitiikan tekemiseksi. Emun varsinainen tarkoitus vakauttaa Euroopan valuutat turhilta keinotteluilta ja saada eri EU-valtioiden taloudet vakaalle pohjalle, on jäänyt sivuasiaksi.

On kuitenkin muistettava, että Emu on hyvin asioitaan hoitavien valtioiden yhteisö ja että sinne voi vapaaehtoisesti päästä. Haluammeko kuulua asioitaan hyvin hoitaviin vai kriisistä kriisiin eläviin valtioihin? Emuun kuuluvilla valtioilla on mahdollisuus selviytyä tulevaisuuden haasteista paremmin kuin asioitaan huonosti hoitavat valtiot. Siitä pitävät huolen Emu-kriteerit.

Emu-kriteerit muistuttavat jossain määrin yritysten laatukriteerejä. Pyritään tekemään asiat järjestelmällisesti ja hyvin ja vähennetään kaikenlaista sähläystä ja asioiden kehnoa hoitoa. Eivät yksityishenkilötkään voi devalvoida vaikeuksiaan (=yli varojen elämistä) vaan on elettävä tiettyjen kriteerien ehdoilla. Erilaiset kepulikonstit eivät toimi niin kuin ennen. Vastuu selviytymisestä on entistä enemmän itsellä niin yksilön, kunnan kuin valtionkin osalta.

Taivas on sininen ja valkoinen