Kalevan Kisat ovat
esikarsintaa MM-kisoihin

Jotkut lehtimiehet ja urheiluselostajat ovat esittäneet sellaisen tulkinnan, että Kalevan Kisoilla ei saisi olla niin merkittävä osa Ateenaan lähtijöitä nimitettäessä. He puoltavat ajatuksiaan aivan oikeutetusti; että Suomen kesä ja ilmasto ovat niin oikukkaita, että vain harvoin syntyy huipputuloksia.

Itse olen vallan toista mieltä. Huolimatta siitä, että Suomen Urheiluliitto on asettanut omat tulosrajansa ne eivät minusta ole oikea perusta valittaessa miehiä ja naisia Ateenan MM-kisoihin.

Oikea kunnon tapa valita olisi se, että ainakin kaikki A-rajan alittaneet ja B-rajan rikkoneet nimettäisiin automaattisesti kisajoukkueeseen. Myös lajien Suomen mestarien pitäisi saada itseoikeutetusti olla mukana Suomea edustamassa.

Suomen edustaminen kansainvälisillä kilpailuareenoilla on siksi tärkeätä, että puheet Kalevan Kisoista poisjäännistä eivät tule kuuloonkaan. Mielestäni urheilijoilla, jotka syystä tai toisesta ovat pois SM-kisoista, ei ole mitään asiaa MM-Ateenaan.

Toivon hyviä kilpailuja ja toivon, että Suomen urhot taistelevat mitaleista kuin leivästä aivan kuten Nurmi ja Kolehmainen aikoinaan. Olkoon tunnuslauseemme - Suomi nousuun urheilun suurvallaksi.

A.E. Seppänen