Kesämieli kateissa laivalla

On se merkillistä todella, ettei kesälläkään, kauniilla ilmalla, ihmiset näytä kovin rentoutuneilta ja iloisilta. Tämän totesin, kun kävin laivalla Ruotsissa. Tunnelma laivalla oli pääosin ärtyisä.

Ihmiset voisivat ottaa toisensa paremmin huomioon, tungoksesta huolimatta. Töniminen, ikävät kommentit ja vihaiset ilmeet eivät todellakaan paranna tunnelmaa, saatika kohenna kenenkään lomamieltä.

Laivalla matkustaessa näyttää siltä, että alkeellisimmatkin kohteliaisuussäännöt unohtuvat.

Valitettavasti pahantuulisuus näkyi myös laivan henkilökunnassa. Osa käyttäytyi vähemmän palveluhaluisesti. Turhat ja ikävät letkautukset asiakkaille eivät kuulu palveluun.

Kun on lähtenyt matkalle, toivoo voivansa rentoutua, hankkia mukavia muistoja ja elämyksiä sekä saada asiallista palvelua. Nyt tuntui siltä kuin osa henkilökunnasta olisi pitänyt matkustajia ikävinä vaatijoina, joille mikään ei näyttänyt riittävän.

Ikävänkin asian voi sanoa myönteisesti, kuten vaikka kauppa sulkeutuu pian. Kimakka toteamus tämä on kiinni, tuntuu kovin tylyltä.

Kun kohtelu niin muiden kanssamatkustajien kuin laivan henkilökunnan osalta osoittautui kipakaksi oma mieli matkan jälkeen oli ärtynyt ja loukkaantunut. Näyttääkin uhkaavasti siltä, että jos haluaa lomallaan rentoutua ja välttää ikäviä välikohtauksia, on jäätävä rannalle ruikuttamaan...

Lastu lainehilla