Lyhdyssä tukea
ja yhteistoimintaa

Hyvä nimimerkki Yksinäisyyteen kyllästynyt (TS 29.6.). Etsitte paikkaa, jossa ylläpitää henkistä kanttia työttömän arkipäivän keskellä.

Kesäaikaan useissa seurakunnissa toimivat kokoontumispaikkoina kesäkahvilat tai avoimien ovien iltapäivät (mm. Hennalan seurakuntakodissa, Hennalantie 10, ke klo 11 alkaen). Elo-syyskuussa alkavat taas seurakuntien erilaiset ryhmät toimia.

Vapaaehtoistoiminnan keskus Lyhty Linnankatu 11:ssä tarjoaa mahdollisuuden kokoontumiseen, yhteistoimintaan ja erilaiseen mielekkääseen tekemiseen. Vapaaehtoisen lähimmäistyön puitteissa saattaisitte aktiivisena ihmisenä löytää jotain työyhteisön kaltaista, jossa voi toimia toisten ihmisten kanssa ja hyväksi sekä käyttää avujaan oman kiinnostuksen ja aikataulun puitteissa. Lyhdyn toiminta alkoi neljä vuotta sitten osin juuri samanlaisista ajatuksista, joita teillä nyt tuntuu olevan. Lyhty on näin kesäaikaan avoinna tiistaista torstaihin kello 11-15. Lisää voi kysellä puhelinnumerosta 2334268.

Ottakaa myös yhteyttä oman seurakuntanne diakoniatyöntekijöihinne. He kuulevat mielellään toiveestanne enemmän ja pyrkivät parhaansa mukaan vastaamaan siihen. Diakoniatyöntekijät kertovat myös seurakuntien lähimmäistoiminnasta.

Minna Vesanto
Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiedottaja