Kuka rikkoo luonnon rauhaa

luonto, eläimet ja luontoa rakastavat ihmiset kaipaavat Raision tekojärven suojelun lisäämistä. Railakasta juhannusta tekojärven saaressa viettäneet ovat pelästyttäneet joutsenparinkin poikueineen Raisionjoelle. Onneksi osasivat sentään paeta häiritsijöitään sinne eivätkä menehtyneet.

Kieltokylttejä tärvellään ja siirretään toisiin paikkoihin. Veneitä makaa väärinpäin käännettynä järvellä. Nuotioita sytytellään sinne tänne. Ainakin kymmenessä eri paikassa on poltettu avotulta ja roskattu tekojärven aluetta.

Tällaisessa toiminnassa ei ole mitään järkeä. Eihän juomavedeksemme tarkoitettua tekojärveämme ja sen ympäristöä ole tällaiseen toimintaan tarkoitettu.

Valistus luonnon ja eläinten puolesta on tärkeää. Mahdetaanko sitä saada enää riittävästi kouluissammekaan? Puhumattakaan aikuisista jotka syyllistyvät näihin tekoihin. Heille ei enää mikään valistus tunnu menevän päähän. Onpa tehty peräti valtuustoaloitekin tekojärven käytön lisäämisestä!

Mitään massaliikkumista ei tekojärven alue kestä missään tapauksessa. Vastuuntunnotonta on myös ilmoitella lehdissä, että alueella on myös harvinaisia kasveja. Tällainen vain lisää luonnosta piittaamattomienkin ihmisten uteliaisuutta tekojärven aluetta kohtaa. Kyllä todelliset luonnonystävät ja ihailijat sen löytävät Raisiosta ilman tällaisia kehotuksiakin.

Älkää hyvät ihmiset enää lisätkö raakavesivarojemme turmeltumisvaraa ja yrittäkää suojella tekojärvemme ympäristöä. Sitä tarvitsevat tulevatkin sukupolvet vaikka lisävesialtaita joskus rakennettaisiinkin Raision, Naantalin ja lähiseudun vedensaannin turvaamiseksi. Tekojärven veden, sen ympäristön ja eläinten puolesta kannattaa tehdä työtä, vaikka se välillä tuntuu turhauttavalta tällaisia piittaamattomia tekoja seuratessa!

Kaino Suominen