Onko ajateltu
vammaisten parasta

Tämän päivän päättäjillä on yhtenä kirosanana kehitysvammaisten laitoshoito, ja tämä siksi, että 99 prosenttia päättäjistä ei ymmärrä kehitysvammaisuudesta mitään. Koska ei ymmärrä asiasta, on helppo tehdä päätöksiä ja mennä yli siitä, missä aita on matalin.

Onko ajateltu vammaisten parasta, kun heidät sijoitetaan kaupungin vuokrakerrostaloon, joka maineeltaan aina on ollut siitä hurjimmasta päästä. Mahtaisiko sijoituspaikka olla sama, jos joku vammaisista olisi päättäjän omainen - tuskinpa.

Romaniassakin alettiin kehittää vammaisten hoitoa parempaan suuntaan, meillä mennään takaperin.

On rakennettu suurilla rahoilla kauniit laitosalueet, joissa vammaisilla on mitä parhaimmat ulkoilumahdollisuudet, joissa on valtava tieto-taito, on kehittämismahdollisuudet jo olemassa olevissa puitteissa. Eikö tällaisen järjestelmän purkaminen, jos mikään, ole kansalaisten rahojen tuhlausta? Miksi kukaan ei reagoi? Mehän olemme verorahoillamme rahoittaneet nämä alueet, ja nyt vaan annamme taas iloisin mielin rahaa järjestelmän purkamiseen, ja uusien asuntojen rakentamiseen.

Käykää katsomassa Turun alueen kehitysvammalaitosten alueilla. Haluaisitteko omaisenne sieltä vuokrakerrostaloon sopeutumaan?

Siirrot tulee ehdottomasti tehdä ainoastaan vammaisen omasta pyynnöstä.

Muuten - laitoshoitoa tarvitsevat eivät tule koskaan loppumaan, olivat he sitten vammaisia tai niin sanottuja normaaleja ihmisiä, jotka jossain elämänsä vaiheessa lakkaavat pärjäämästä itsekseen.

Järki hoi!