Työttömyyskö
kateuden aihe

Nimimerkki Työ kunniaan (TS 16.6.), osoitit kirjoituksessasi työttömiä ja sosiaalitoimistoa sormella syyttäen makeasta ja ylitsevuotavasta elämäntavasta. Mielestäsi työttömät ovat laiskamatolla makaavia sokean sokean sosiaalitoimiston hyvin pärjääviä yhteiskunnan elättejä.

Ilmeisesti et tiedä Suomen laista kovinkaan paljon. Laissa nimittäin sanotaan mm. näin: Suomen hallituksen ja eduskunnan on pystyttävä järjestämään jokaiselle täysi-ikäiselle Suomen kansalaiselle työtä ja toimeentuloa.

Sinä, joka istut norsunluutornissa ja puhut suulla suuremmalla, mieti hetki, ovatko työttömät vai hallitus ja eduskunta syyllisiä tämän hetken tilanteeseen.

Mielestäni sosiaalitoimisto on kantanut vastuunsa silloinkin kun sinunlaisesi ovat päässeet ääneen. Eivät kaikki asiat voi olla työttömän syytä, esimerkiksi työpaikan menetys kun yritys on myyty ja työntekijät saneerattu ulos tai sairaus.

Mitä sanoisinkaan niistä ihmisistä, jotka sinä juuri olet syönyt pois työmarkkinoilta. Jos tunnet kateutta työttömien oloja kohtaan, irtisanomisaika on yksi kuukausi.

Seppo Huuskonen