Tosiasioita Kaarinan
työttömyydestä

Nimimerkki Työ kunniaan totesi kirjoituksessaan (TS 16.6.) laiskuuden kukkivan Kaarinassa. Kirjoittaja mainitsi purkauksessaan joutilaiden kokoontumispaikkana muun muassa työttömien tilan ja työttömien kokoontumispaikan tarkoittaen ilmeisesti yhdistyksemme Monitoimikeskusta, joka sijaitsee osoitteessa Koristontie 1.

Väärinkäsitysten välttämiseksi hieman tosiasioita: Kaarinan Työttömät Ry:n Monitoimikeskus on tila, jossa toteutetaan toimintoja, joiden tulee täyttää yhdistyksen sääntöjen mukaiset kaksi pääperiaatetta:

1. Edistää jäsenkunnan (tällä hetkellä 373 henkilöä) omatoimista työllistymistä.

2. Ehkäistä työelämästä syrjäytymistä.

Jotta näin todella myös tapahtuu, on perustettu ohjausryhmä valvomaan ja ohjaamaan Monitoimikeskuksen toimintaa. Ryhmään kuuluvat ylitarkastaja Kjell Henrichsson Turun Työvoimapiiristä, Kaarinan työvoimatoimiston johtaja Hannu Roslakka, Kaarinan kaupunginkamreeri Hannu Nyyssölä sekä allekirjoittanut. Ohjausryhmä kokoontuu säännöllisin väliajoin.

Nimimerkki on myös sitä mieltä, että ahkera ihminen, joka ei ole nirso, saa kyllä edes joskus jotain työtä. Tosiasiat: Kaarinassa oli toukokuun lopussa 1170 työtöntä työnhakijaa, joista 391 pitkäaikaistyöttömiä, eli yhtäjaksoisesti vähintään 12 kuukautta työttöminä olleita. Samaan aikaan Kaarinassa oli 13 avointa työpaikkaa.

Kaarinan työttömät Ry:n toiminnasta saa tarkemmat tiedot tulemalla henkilökohtaisesti Monitoimikeskukseen tai katsomalla Internetistä yhdistyksen kotisivut.

Pekka Karvinen
toiminnanjohtaja
Kaarinan Työttömät Ry