Ryhtiä
ruikuttajapalomiehet!

Tuoreessa muistissani on vielä muutama vuosi sitten ollut palomiesten lakko, jolloin lakon aiheena olivat palkat. Nyt kuulin, että samaiset henkilöt ovat jälleen mahdollisesti menossa lakkoon eläkeiän takia. Keskitytäänkö paloasemilla nykyään palojen sammuttamisen sijaan ruikuttamiseen?

Eläkeiän laskemisen perusteeksi ei mielestäni sovi työn vaativuus tai rasittavuus, koska monissa ammateissa paine ja rasitus on yhtä kova ellei kovempi. Uskon myös, että kyllä palokunnista ja palopaikoilta löytyy varmasti myös helpompia ja vähemmän rasittavia tehtäviä, joita näitä ikääntyneet palomiehet voivat hoitaa. Tuskin Suomen lähes konkurssikypsä kansantalous muutenkaan kestää tulevaa eläkepommia, eläkeiän pudottamisista puhumattakaan.

Ilmaiset vihjeeni teille palomiehet ovat: hoitakaa kuntoanne päivystyksessä ollessanne (tuskin te koko vuoroanne tulipaloja sammutatte), niin jaksatte tehdä töitä normaaliin eläkeikään asti TAI ryhtykää puistotädeiksi tai kukkakauppiaiksi, jos palomiehen työ on liian raskasta.

Lopettakaa jo se valitus