DBTL ei ole yhden
asian festivaali

Viitaten artikkeliin Sikari palaa laiturin juurille (TS 12.6.) haluan DBTL:n tiedottajan selkiyttää muutamia seikkoja.

DBTL:ssä kuten missään muussakaan festivaalissa tapahtuman sponsoreilla ei ole sanavaltaa esiintyjävalintoihin. Tämä on yleinen käytäntö, järjestävä yhdistys/taho sopii esiintyjät ja myy eteenpäin esimerkiksi lava- tai aluenäkyvyyttä asiasta kiinnostuneelle yhteistyökumppanille. Ohjelmavalintoihin tukija ei puutu. Järjestävä taho taas saa tästä joko rahallisen tai esimerkiksi festivaalin toteuttamiselle olennaisten palveluiden tuottamiseen liittyvän korvauksen.

Mitä tulee DBTL:n fakkiutumiseen yhden asian festivaaliksi, en saanut väitteille katetta ainakaan avajaispäivänä keskiviikkona 11.6. Päivään mahtui klassista musiikkia, jalkapalloa, lasten tivolia, alternative-musaa, klubikulttuuria ja päivän huipentumana NHL-supertähti Saku Koivu ja Turun kaupunginorkesteri, vieläpä samalta lavalta. Kaikille kaikkea, vuoden teemahan on suvaitsevaisuus!

Tuntuukin hassulta, että ensimmäisten viiden DBTL:n toteuttamiseen kiistattoman merkittävästi vaikuttaneet Teerijoki ja Oksanen sortuvat julkisessa puheenvuorossaan näin karkeaan ja tunteisiin vetoavaan populismiin. Esiintyjäryhmät jaetaan käsiohjelmassa eri kasteihin pelkästään luettavuuden vuoksi, loppuosuutta artikkelin ilmeisen syvällisestä viestistä en enää ymmärtänyt.

Yhdestä asiasta olen kuitenkin samaa mieltä Jorman ja Riikan kanssa. Kun asiat kasvavat kadotaan juurilta. DBTL-kiireiltäni en ole vielä ehtinyt kesätukanleikkuuseen, samaa suosittelen myös Urbaaniterassin Sikariportaalle.

Jari Nikkola
tiedottaja
Down By The Laituri