Pankit auki pitempään

Yhteiskunta ei muka ole jakautunut ylempään ja alempaan luokkaan, mutta kun katsoo pankkien aukioloaikoja niin huomaa että ylläoleva klisee ei pidä paikkaansa. Vai ketä tavallista työläistä ja opiskelijaa pankkien aukioloajat palvelevat? Ei ketään, ne on selvästi tarkoitettu ylemmille virkamiehille ja kotiäideille, joilla on aikaa asioida pankissa ennen neljää.

On kumma juttu, että ihminen tallettaa rahaa pankkiin siinä toivossa, että voi nostaa rahaa silloin kun tarvitsee. Kuitenkin kun se tilanne koittaa, on pankin ovi kiinni.

Nyt joku varmaan ajattelee, että mitä väliä, onhan pankkikortti keksitty. Onhan se keksitty, mutta mitä iloa siitä on kun pankkiautomaatissa loistaa iloisen vihreä teksti: suljettu. Ja se on varmaa, että pankkiautomaatti on aina silloin suljettu kun sille olisi käyttöä.

Mitä mieltä pankin työntekijät olisivat, jos ruokakaupatkin menisivät neljältä kiinni ja kun he ehtisivät kaupan ovelle, niin kauppias huiskuttaisi iloisesti ja elehtisi tämä on jo kiinni. Siinä ei auttaisi muu kuin mennä kotiin ja kokeilla laihdutuskuurin aloittamista.

Tulevaisuudessa pitkä aukioloaika takaa varmasti pankin menestyksen.

Eija Riikonen