Pelkääkö pääministeri
Suomen kansaa

Nyt kun Suomessa käydään laajaa keskustelua Emu-ratkaisusta herättää se paljon kysymyksiä. Lipposen johtama hallitus on antanut ymmärtää, että se ratkaistaan tiedonantona eduskunnalle ja luottamuslauseäänestyksenä. Hallitus vaatii hallituspuolueiden kansanedustajat äänestämään hallituksen esityksen puolesta oli kansanedustaja sitten Emu-kriittinen tai peräti Emu-vastustaja.

Kansanedustajalta hallitus ottaa pois oman tahdon ja painostaa empivät kansanedustajat hallituksen ruotuun. Ellet ole ruodussa niin tavataan nahkurin orsilla eli et pääse puolueesi listoille ensi vaaleissa.

Mitä Emu tuo Suomelle tullessaan? Ensiksi on luovuttava omasta markasta. Toiseksi on luovuttava omasta keskuspankista. Kolmanneksi on luovuttava omasta rahapolitiikasta. Neljänneksi on hyväksyttävä suhdannepolitiikan uusiksi hallintokeinoiksi palkanalennukset. Viidenneksi on hyväksyttävä suurtyöttömyys pysyväksi olotilaksi. Kuudenneksi on hyväksyttävä sosiaaliturvan alasajon jatkaminen. Seitsemänneksi on hyväksyttävä maaseudun jatkuva autioituminen. Tätä kielteisten vaikutusten luetteloa voisi jatkaa vielä, mutta näistäkin jo selviää, että mistä on kyse.

Kyse on Suomen suurimmasta ratkaisusta 80-vuotisen historian aikana. Emun takanahan kummittelee vielä liittovaltio ja Nato.

Tuntuu oudolta Lipposen hallituksen kanta, että se veisi asian eduskunnassa läpi ns. läpihuutojuttuna. Nähdäkseni Suomen Emu-jäsenyys on niin tärkeä asia kaikille Suomen kansalaisille, että kansan ylitse ei Lipposen hallituskaan voi kävellä. Kansan on päästävä sanomaan mielipiteensä Emu-ratkaisusta kansanäänestyksen kautta.

Mikäli Lipposen hallitus ei alista Emu-ratkaisua kansanäänestykseen, niin ei voi välttyä ajatukselta, että Lipposen hallitus pelkää kansaa ja sitä, että kansa ei hyväksy Suomen liittämistä Emun kolmanteen vaiheeseen. Maissa, joissa hallitukset ovat estäneet kansan tahdon ja demokratian toteutumisen, on niiden maiden hallituksia nimitetty junttahallituksiksi. Ei kai Suomessa olla siirtymässä junttahallituskauteen.

Harri Suikkanen