Eronneille yhteisiä tilaisuuksia

Turun seurakuntayhtymällä on monenlaista toimintaa eri ikäisille. On kuitenkin eräs ihmisryhmä, jonka seurakunnat ovat melkein täysin unohtaneet. Nämä ihmiset ovat avioeron kokeneet.

Minulla ei ole tarkkoja lukumääriä siitä, montako avioliittoa Turussa solmitaan vuoden aikana. En myöskään tiedä montako avioliittoa purkautuu. Niitä on joka tapauksessa satoja. Eli on olemassa suuri joukko ihmisiä, jotka kaipaisivat seurakunnilta tukea vaikeassa elämäntilanteessaan. Eronneet eivät suinkaan ole kääntäneet selkäänsä Jumalalle tai kirkolle. Tilanne voi olla aivan päinvastainen. Mutta seurakunnat ovat kääntäneet selkänsä eronneille.

Miksi Turun kokoisessa kaupungissa seurakunnat eivät järjestä mitään ryhmää missä eronneet voisivat kokoontua yhteen keskustelemaan mieltään painavista kysymyksistä ja saamaan tukea toisiltaan? Tällaisia tilaisuuksia, joiden otsikkona on Ehjäksi eron jälkeen, järjestetään tietääkseni mm. Helsingissä. En nyt tarkoita niin sanotun eroryhmän kaltaista pienryhmää, vaan vapaamuotoista yhdessäoloa suuremmalla joukolla esimerkiksi jossakin siistissä kahvilassa.

Illan ohjelmassa voisi olla esimerkiksi alustus jostakin sopivasta aiheesta, yhteislaulua sekä tutustumista ja keskustelua toisten saman vastoinkäymisen kokeneiden kanssa. Kustannukset tällaisesta tilaisuudesta eivät voi kohota kovin korkeiksi, kun jokainen maksaa oman kahvinsa. Mikä seurakunta ottaisi tämän tapaisen toiminnan ohjelmaansa esimerkiksi kerran kuukaudessa ensi syksystä alkaen?

Eron kokenut