Helsinginkatu ja Tuomaansilta
rakennettava nopeasti

Ympäristöministeriön menettely Helsinginkadun kaavan vahvistamisessa on käsittämätöntä. Kaupungin kunnallinen itsemääräämisoikeus ja laillinen, demokraattinen päätöksenteko on heitetty romukoppaan.

Turun keskustan liikennesuunnitelmien toteuttaminen ja liikenteen valtavirtojen siirtäminen pois Tuomiokirkon ja monien muiden historiallisesti arvokkaiden rakennusten vieriltä viivästyy kohtalokkaasti. Yhteiseen hyvään tähtäävä Turun liikennejärjestelyjen kehittäminen pysähtyy ympäristöministeriön järjettömään aaltoiluun.

Nyt on kiireesti löydettävä tästä maasta taho, joka puhaltaa käynnissä olevan Turulle ja turkulaisille vahingollisen pelin poikki. Helsinginkatu ja Tuomaansilta on rakennettava nopeasti, jotta kaupunkiliikenteen peruspatti Turussa saadaan puretuksi.

Jos ympäristöministeriöstä ei maalaisjärkeä löydy, suosittelen kaupungin harkitsevan omatoimista Helsinginkadun rakentamista. Olisiko vihreitten suosiman kansalaistottelemattomuuden muunnoksena nyt aika kokeilla kaupunkitottelemattomuutta.

Pentti Kosonen