Turun Sanomien kolumnistirinki vahvistuu

Riina Kotilainen (vas.), Olli Kangas, Tiina Raevaara ja Jukka Käyhkö aloittavat Turun Sanomien kolumnisteina.
Riina Kotilainen (vas.), Olli Kangas, Tiina Raevaara ja Jukka Käyhkö aloittavat Turun Sanomien kolumnisteina.

Ari Niemi

Turun Sanomien pääkirjoitussivun kolumnistirinki vahvistuu neljällä vierailevalla kirjoittajalla. Uudet kolumnistit ovat perustulon, ilmastonmuutoksen, taiteen ja tiedekirjoittamisen asiantuntijoita: työelämäprofessori Olli Kangas, maantieteen professori Jukka Käyhkö, Turun taiteilijaseuran toiminnanjohtaja Riina Kotilainen ja työelämäprofessori Tiina Raevaara.

Jukka Käyhkön ensimmäinen kolumni on lehdessä tänään.

Käyhkö on Turun yliopiston maantieteen professori. Hänen erikoisalaansa ovat etenkin ilmastotiede ja ilmastonmuutos. Käyhkö on kansainvälisen hallitustenvälisen ilmastopaneelin IPCC:n asiantuntijajäsen.

Turun yliopiston työelämäprofessori Olli Kangas on toiminut muun muassa sosiaalipolitiikan professorina Turussa, tutkimusprofessorina Tanskassa ja kansaneläkelaitoksen yhteiskuntasuhteiden johtajana. Hän on perehtynyt laajasti perustulokysymyksiin.

Riina Kotilainen on Turun taiteilijaseuran toiminnanjohtaja, helmikuussa avattavan Turun taidehallin varapuheenjohtaja ja Kupittaan kampuksen taideohjelman koordinaattori Turun amk:ssa. Hän on valmistunut Turun yliopistosta filosofian maisteriksi pääaineenaan taidehistoria.

Turun yliopiston työelämäprofessori Tiina Raevaara on vapaa kirjoittaja, kirjailija ja perinnöllisyystieteestä väitellyt filosofian tohtori. Vuonna 2015 hän sai Tiedonjulkistamisen valtionpalkinnon ajankohtaisesta ja asiantuntevasta tiedonjulkistamisesta.

Kankaan ja Raevaaran ensimmäiset kolumnit ovat luettavissa vielä tammikuun aikana. Kotilainen aloittaa urakkansa maaliskuussa.

Uudet kolumnistit kirjoittavat Turun Sanomiin keskimäärin kerran kuukaudessa. Myös nykyinen kolumnistikunta jatkaa TS:n pääkirjoitussivulla.

Turun Sanomien pääkirjoitussivun kolumnisteina on kaikkiaan 30 kirjoittajaa, joista kuusi on TS:n omia toimittajia. TS:n omasta väestä uutena rinkiin liittyy uutispäällikkö Rami Nieminen.

Pikaraatiin yhdeksän uutta

Myös pääkirjoitussivun Päivän nopeat -pikaraati saa uusia jäseniä.

Eri alojen asiantuntijoita edustavaan yli 30-päiseen joukkoon liittyvät Turun teknologiakampuksen johtaja Mika Hannula, SPR:n Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen, lehtori ja erikoistutkija Jenni Karimäki Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksesta ja Turun alueellisen vanhempainyhdistyksen Turvaryn puheenjohtaja Maarit Laurinen.

Uusia pikaraatilaisia ovat myös Turun kauppakamarin toimitusjohtaja Kaisa Leiwo, Turun yliopiston hallituksen jäsen, opiskelija Paula Peltomaa, Turun Tyttöjen talon johtaja Nina Pietikäinen, Katedralskolanin rehtori Marianne Pärnänen ja Åbo Underrättelserin päätoimittaja Tom Simola.

Lue myös:

TS+: Kolumni: Lupauksilla lisäaikaa