Turun Musiikkijuhlat

Turun musiikkijuhlat suoritti Ekokompassi-sertifikaatin

Turun musiikkijuhlat on pitkään tehnyt työtä vastuullisemman tapahtumatuotannon puolesta. 28.4. Telakka Unplugged -tapahtumassa TMJ:n Ekokompassi-sertifikaatti auditoitiin onnistuneesti. Turun musiikkijuhlien ympäristölupauksessa kerrotaan, että tapahtuma pyrkii aina kaikkein vastuullisimpiin ja kestävimpiin toimenpiteisiin toiminnassaan. TMJ haluaa kantaa vastuuta ympäristön tulevaisuudesta ja on sitoutunut Visit Finlandin sekä Ekokompassin ympäristöohjelmiin.

Konkreettisia tekoja joka konsertissa

Ympäristölupauksensa mukaisesti Turun musiikkijuhlat pyrkii minimoimaan jätteen aina mahdollisimman paperittomilla tapahtumilla, tehostamaan kierrätystä sekä tuotantotiimin että yleisön osalta, uudelleenkäyttämään materiaalejaan sekä järjestämään helposti saavutettavia kierrätyspisteitä eri tapahtumapaikoille. Alihankinnoissaan TMJ sitoutuu valitsemaan laadukkaita ympäristösertifioituja tuotteita ja palveluita, uusiomateriaaleja sekä suosimaan paikallisia palveluita. Tulevaisuudessa Turun musiikkijuhlat pyrkii myös vähentämään paperisia käsiohjelmia konserteissaan.

”Olen erityisen ylpeä nyt jo tekemästämme työstä ympäristön eteen. Kehitys ja ideointi aiheen tiimoilta on jatkuvaa, eikä tietenkään vielä olla valmiita. Olemme kuitenkin löytäneet oikean reitin ja työmme muuttuu koko ajan vastuullisemmaksi. Haluamme ehdottomasti kantaa kortemme kekoon ympäristön suojelemiseksi”, kertoo Turun musiikkijuhlien myynti- ja markkinointipäällikkö sekä ympäristövastuuhenkilö Eveliina Salminen.

Turun musiikkijuhlat on sitouttanut ympäristötyöhön koko tiimin aina hallitusta myöden. Myös hallituksen puolelta ympäristö- ja vastuullisuusasioihin liittyen on nimetty yhteyshenkilö, Laura Rantanen. Koko tiimi istuu kerran kuukaudessa saman pöydän ääreen tarkastelemaan ympäristö- ja vastuullisuusasioita. TMJ on Ekokompassi-sertifikaatin myötä sitoutunut perehdyttämään työntekijänsä ja yhteistyökumppaninsa toimimaan ympäristöarvojensa ja -lupaustensa mukaisesti.

Yksi monista konkreettisista teoista vastuullisuuden eteen on jo pidempään jatkunut Föli-yhteistyö. Turun musiikkijuhlien konsertteihin ja tapahtumiin pääsee kulkemaan tapahtuman pääsylipulla aina veloituksetta Fölin linja-autoliikenteellä. TMJ haluaa kannustaa yleisöään ja työntekijöitään käyttämään julkista liikennettä.

Turun musiikkijuhlien tavoitteet seuraavalle kolmelle vuodelle ovat:

1. Konserttikohtaisista käsiohjelmista luopuminen.

Kauden alussa tehdään yksi ohjelmaesite, joka sisältää kaikista konserteista tärkeimmät tiedot. Kaikki tiedot kokonaisuudessaan tulee löytymään aina nettisivuilta www.tmj.fi

2. Vastuullisuusviestinnän kehittäminen.

TMJ haluaa yleisön, yhteistyökumppaneiden ja työntekijöiden olevan tietoisia säätiön arvoista.

3. TMJ ei painata enää vuosiluvuilla T-paitoja tai muita printtivaatteita.

Yleisesti painettuja vaatteita ei paineta enää muille kuin vain välttämättömät henkilökunnan vaatteet ja nekin ilman vuosilukuja, jotta vaatetta voi käyttää useamman vuoden ajan. Kangasta, kumppania ja painoa valitessa TMJ käyttää ainoastaan vastuullista kumppania.

4. Turun musiikkijuhlat kannustaa asiakkaitaan aktiivisemmin julkisen liikenteen käyttöön tapahtumiin tullessa.

5. TMJ kouluttaa tiimiään aktiivisesti vastuullisuuden ja ympäristön suojelemisen osalta.

6. Turun musiikkijuhlat haluaa kehittää vastuullisuudesta kantavan voiman säätiön arkeen.

HALUATKO KUULLA ENEMMÄN VASTUULLISUUSTOIMISTAMME? OTA YHTEYTTÄ!

Eveliina Salminen

Myynti- ja markkinointipäällikkö

+358 (0)40 524 5531

eveliina.salminen(at)tmj.fi