Kirkkopuiston Terassi

Tästä on viihtyisä terassikausi luotu – katso tulevien kesäiltojen menovinkit

Kaupunkilaisten viihtymiselle omistettu Kirkkopuiston Terassi starttaa kesäkautensa jälleen pe 12.5. Kulttuurintekijät ja ohjelmatuottajat rakentavat yhteisöllisestä alueesta monimuotoisen tilan kohtaamisille, kun kävijät pääsevät nauttimaan livemusiikista, tietovisoista ja jopa muotokuva-ateljeesta. Avajaisperjantaina alueella esiintyy PMMP:stä tuttu Mira Luoti.

Kaupungin sydämessä elävä Kirkkopuiston Terassi palaa uudelle kesäkaudelle päivittyneen ohjelmakattauksen kera. Hyvät maut ja kiinnostava ravintolamaailma säilyvät, ja kesäpäivien viettoon on nyt yhä enemmän kulttuurimenoja.

Viikottaiset tapahtumasarjat eivät painotu ainoastaan viikonloppuihin, vaan ovat nyt laajentuneet sävyttämään kattavammin arki-iltoja.

“Kaikki tapahtumamme ovat pääsymaksuttomia, kuten ovat ennenkin olleet. On tärkeää päästä kokemaan arkisiakin kulttuurihetkiä matalalla kynnyksellä”, yhteisterassia vetävä Samuli Pasanen ajattelee.

Pop-keikkoja kuplivalla meiningillä ja kisailua parhaasta Turku-tietoudesta

Tulevan kesän uutuuksina valloittavat viikottain toistuvat tapahtumasarjat, jotka herättävät kesäviikot eloon jo arkipäivinä.

Maanantai-illoissa kisaillaan kesän läpi parhaasta Turku-tietämyksestä uudessa Turku 10/10 -tietovisasarjassa, jota vetää turkulainen kulttuurivaikuttaja ja artisti Chydeone.

Tiistai-illoissa soivat raikkaat popsävelet monipuolisilla live-keikoilla, joissa kuullaan vaihtuvia artisteja.

“Olemme erityisen innoissamme tulevan kesän tiistaisista live-illoista. Luvassa on monipuolista ja laadukasta pop-musiikkia kuplivan kesäisellä ja keveällä meiningillä”, kertoo tiistaikeikkojen tuottaja Antti Yli-Halla.

“Kulttuuri koskettaa ihmisiä, ja sitä varten tilamme on olemassa”

Jo perinteeksi muodostuneet keskiviikkojatsit jatkuvat tulevan kesän annissa. Jazz City Turku ry:n toteuttamassa Flame Jazz Summer Live -konserttisarjassa etsitään muusikillisen ilmaisun monia muotoja ja herkistytään rytmien äärelle. Joka keskiviikko maksuttomilla jazz-keikoilla paviljonkilavalle nousevat kotimaisen kentän ajankohtaisimmat artistit.

Yhteisöllinen tekeminen on merkittävä osa yhteisterassin henkeä

Jokirantaa kehystävälle puistoalueelle levittyy kesän aikana jälleen tilataidetta valokuvaaja Vesa Aaltosen johdolla, jonka muotokuva-ateljeet kutsuvat kaupunkilaiset kuvattavaksi. Puistossa tullaan näkemään myös Aaltosen tulkintoja Johan Jakob Reinbergin 1800-luvun kaupunkikuvista.

Yhteisöllinen tekeminen rakentuu Kirkkopuiston Terassilla kesän aikana kaupunkiviljelystä, kirpputoreista, pihapeleistä ja kaupunkijuhannuksen vietosta. Lapsiperheille on suunnitteilla omaa ohjelmaa, joka toteutetaan yhteistyössä Turun kaupungin ja kulttuurin kärkihankkeen kanssa.

Kohota malja kesälle

Juomaharrastajia ja makuelämyksiä janoavia hemmotellaan erityisesti kahdella juomafestivaalilla.

Kesäkuisessa viikonlopussa 16.–17.6. Kirkkopuiston Terassilla koetaan viinin monimuotoiset vivahteet Viinipuisto-tapahtumassa.

Herkullisiin ja moderneihin oluisiin keskittynyt Turku Craft Beer Park -pienpanimotapahtuma järjestetään jo kolmannen kerran 13.–15. heinäkuuta.

Kirkkopuiston Terassin avajaiset:

Avajaisviikonloppu 12.–14.5. Pe-iltana esiintyy Mira Luoti.

Toistuvat tapahtumat koko kesäkauden 12.5–20.8.2023:

Joka maanantai Turku 10/10 -tietovisa

Joka tiistai popmusiikin täyteiset live-esitykset

Joka keskiviikko Flame Jazz Summer Live

Joka torstai DJ-iltamat

Juomafestivaalit:

16.–17. kesäkuuta viininmaistelulle omistettu Viinipuisto-tapahtuma

13.–15. heinäkuuta pienpanimotapahtuma Turku Craft Beer Park

Seuraa tarkempia ohjelmatietoja www.kirkkopuistonterassi.com ja @kirkkopuistonterassi Instagramissa sekä Facebookissa.