Kuntokauppa.fi

Sähköpyöräkuume valtasi Suomen – Asiantuntija paljastaa, mistä tunnistaa laadukkaan sähköpyörän ja miksi se kannattaa hankkia nyt

Sähköpyörien hintaluokka vaihtelee alle 1000 euron markettipyöristä aina useiden tuhansien eurojen merkkipyöriin. Paljonko kuluttajan on maksettava, jos haluaa laadukkaan ja luotettavan sähköpyörän, ja mitä ominaisuuksia on otettava huomioon sähköpyörää hankkiessa?

Akun teho ratkaisee?

Pyörähuollon asiantuntija Jorma Ylikoski kertoo, että ensimmäisenä sähköpyörässä kannattaa kiinnittää huomiota akun tehoon.

– Sähköpyörää hankkivan asiakkaan ensimmäinen kysymys on useimmiten se, kuinka pitkälle akku kestää. Akku onkin usein sähköpyörän kallein osa, joten siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota pyörämallia valitessa. Hyvässä akussa on laadukkaat kennot ja riittävän suuri kapasiteetti, jolloin toimintasäde on pitkä. Esimerkiksi FitNord-sähköpyörissä on laadukkaat Samsungin kennot ja akku kestää yli 100 kilometriä.

Akun kesto ei ole kuitenkaan ainoa seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota.

– Pyörää valitessa kannattaa keskittyä myös akun ja sähköjärjestelmän laatuun ja varmistaa, että myyjä kykenee tarjoamaan huollon ja varaosat myös tulevaisuudessa. Säännöllinen huolto pidentää pyörän käyttöikää. Tunnetuilla pyörämerkeillä, kuten FitNordilla, Helkamalla ja Tunturilla on laajat huoltoverkostot Suomessa, joten huoltotarpeissa saa helposti apua ja osaavaa huoltoa varten ei tarvitse matkata kauas.

”Kallis sähköpyörä ei aina parempi”

Ylikoski neuvoo, että sähköpyörästä ei kannata maksaa liikaa. Oleellista on miettiä omaa käyttötarvettaan.

– Esimerkiksi kalliit ilmajousitetut keulat tarjoavat todellisen etunsa vasta aktiiviharrastajalle, eikä tavallinen arjen matkoja asfaltti- ja hiekkateillä tekevä saa niistä merkittävää lisäarvoa. Sama raha kannattaa käyttää mieluummin esimerkiksi akun lisäkapasiteettiin.

Ylikoski kertoo, että jo alle 2000 eurolla saa luotettavan sähköpyörän.

– Arkikäytössä tärkeimmiksi asioiksi nousevat helppous, luotettavuus ja riittävän suurikapasiteettinen akku, joka mahdollistaa useamman päivän arkiajot ilman välilatausta. Erinomaisena esimerkkinä voisin nostaa esille FitNordin alle 2000 euron Ava ja Ranger 200 -mallit, joiden suursuosio perustuu juuri näihin kolmeen asiaan. Nämä pyörät ovat helppokäyttöisiä, toimintavarmoja ja yhdellä latauksella ajaa yli 100 kilometriä.

”Paras aika hankkia on nyt”

Maailmanlaajuiset toimitusvaikeudet ovat viime vuosina hankaloittaneet pyörämarkkinoita. Nyt tilanne on parempi, mutta pyörän hankintaa ei kannata lykätä liian pitkään. Ylikoski neuvoo, että paras aika hankkia sähköpyörä on juuri nyt.

– Nyt on paras aika hankkia sähköpyörä, kauppiaat ovat juuri saaneet tämän vuoden mallit myyntiin. Kun suosikkituotteiden, kuten FitNord Ava- ja Ranger -sähköpyörien ensimmäiset erät myydään loppuun, voi seuraavaa toimitusta joutua odottelemaan pitkälle kesään asti. Kannattaa olla nopea, jos haluaa päästä polkemaan heti kevätkauden alussa.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät:

FitNord Ava 200 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ava-200

FitNord Ranger 200 -sähkömaastopyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-200

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat