Kuntokauppa.fi

Yksi sähköpyörämalli on tänä keväänä ylitse muiden – "Pitää hankkia ennen huhtikuuta" 

Sähköpyöräilytrendi näkyi viime vuonna niin katukuvassa kuin kauppiaiden varastoissa. Maailmanlaajuiset toimitusvaikeudet heijastuivat pyörävalikoimiin ja monet suosituimmat mallit myytiin loppuun jo ennen kesää.

Kuntokaupan myymäläpäällikkö Mikko Linna avaa tulevan pyöräsesongin näkymiä: 

– Viime vuosina sähköpyörien kysyntä on ylittänyt tarjonnan, eli monet ovat jääneet ilman haluamaansa pyörää. Tällä hetkellä maailmantilanteen epävarmuus, inflaatio ja heikot talousnäkyvät heijastuvat myös pyöräkauppaan. Alkukauden tilanne näyttää kuitenkin hyvältä.

Yksi malli ylitse muiden 

Viime kauden suosikin, FitNord Ava 300 -sähköpyörän, ennakoidaan nousevan myös tämän kevään hittipyöräksi uudella päivitetyllä mallillaan.  

– Tämän hintaluokan sähköpyörissä akku kestää yleensä vain 50–80 kilometriä, mutta Ava 300:lla yhdellä latauksella voi ajaa jopa 150 kilometriä. En tiedä muita sähköpyörämerkkejä, joissa tällä hinnalla saisi näin suuren, 20 ampeeritunnin akun.  

Linna kertoo testanneensa lukuisia eri sähköpyöriä, mutta tämä pyörä erottuu joukosta monella tapaa. 

– Hintaluokassaan tämä pyörä on aivan omaa luokkaansa ja erottuu muutenkin kuin tyylikkään ulkonäkönsä ansiosta. Päivitetyssä Ava 300 -mallissa on myös integroitu akku, joita on yleensä vain kalliimman, yli 3000 euron hintaluokan pyörissä.

Sähköpyörä säästää aikaa ja rahaa

Sähköpyöräilybuumi on monen tekijän summa. Linna mainitsee muutamaksi keskeiseksi syyksi rahan säästön ja liikkumisen helppouden. 

– Monet ovat laskeneet, että vaihtamalla auton sähköpyörään säästää nykyisillä bensan hinnoilla jopa yli 4000 euroa vuodessa. 

Sähköpyöräily on hauskaa hyötyliikuntaa ja sen helppous innostaa kulkemaan pidempiä matkoja kuin perinteisellä pyörällä. 

– Sähköpyöräily on yllättävän tehokasta rasvanpolttoa, sillä siinä syke pysyy 50–70 %:n sykealueella, joka on ihanteellinen juuri rasvanpolttoon. Sähköpyörällä liikkuminen on niin hauskaa, että moni kertoo jääneensä koukkuun jo ensikokeilulla. 

Pyöräilyn infrastruktuuri on parantunut viime vuosina huomattavasti, mikä on innostanut yhä useampia polkijoita nauttimaan sähköpyöräilystä. 

– Nyt monessa paikassa on jo loistavat pyörätiet, joita kelpaa polkea esimerkiksi töihin. Varsinkin suurissa kaupungeissa sähköpyörällä pääsee töihin huomattavasti autoa nopeammin. Tähän kun yhdistää mukana tulevat terveyshyödyt, en ihmettele sähköpyöräilyn suosiota ollenkaan.

”Pitää hankkia ennen huhtikuuta”

Sähköpyörän hankintaa suunnitteleville Linnalla on ytimekäs vinkki.  

– Suosittuja FitNord-sähköpyöriä on tällä hetkellä hyvin saatavilla. Esimerkiksi vuodelle 2023 päivitettyä Ava 300 -sähköpyörää on juuri saapunut varastoon, ja ennakoin sen olevan tämän kevään suosituin malli. 

Linna kertoo, että paras aika hankkia sähköpyörä on juuri nyt. 

– Kun nykyinen varasto suosituimpia FitNord Ava- ja Ranger -sähköpyöriä myydään loppuun, voi seuraavaa erää joutua odottamaan pitkään. Sähköpyörä kannattaa hankkia ennen huhtikuuta, jos haluaa päästä tänä keväänä polkemaan.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

FitNord Ava 300 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ava-300

FitNord Ranger 200 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-200

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat