Huonekalu.Pitula Oy

Sohvat, nojatuolit ja sängyt Turun keskustasta– Huonekalu Pitulassa yksilöllinen valikoima

Hyvän ergonomian lisäksi mekanismilla toimiva lepotuoli voi olla myös hyvin kaunis.
Hyvän ergonomian lisäksi mekanismilla toimiva lepotuoli voi olla myös hyvin kaunis.

Käsityöläiskadun ja Rauhankadun kulmassa, rautatieaseman kupeessa sijaitsee tunnelmallinen kivijalkamyymälä, Huonekalu Pitula. Pitulan valikoimista löytyy oma kotimainen, räätälöitävissä oleva sohvamallisto. Lisäksi valikoimiin kuuluu nojatuoleja, sohvia, sänkyjä, ruokaryhmiä sekä puisia kalusteita.

- Oman kotimaisen sohvamalliston sohvat valmistetaan käsityönä Suomessa ja ne on mahdollista tilata vakio kokojen lisäksi myös mittojen mukaan, kauppias Susanna Pitula kertoo.

Ideana tuotteissa on muokattavuus. Mikäli vakio mitat eivät sovi, voidaan sohva tilata erimittaisena. Lisäksi kaikkiin malleihin on valittavana verhoilu juurikin oman maun mukaan.

Meiltä löytyy tuhansia erilaisia kankaita ja lukuisia nahka-vaihtoehtoja. Vaikka valinnanvaraa on paljon, ei kannata turhautua, koska autan mielelläni valinnoissa. Useimmiten myös toisenlainen näkökulma esimerkiksi kodin sävymaailmaan tai huonekalujen koko valintaan, helpottaa päätöksentekoa, Pitula neuvoo.

Hyvä esimerkki huonekalujen muokattavuudesta on se, että jo pelkästään kangasta muuttamalla, saadaan tuotteesta aivan erinäköinen ja erilaiseen tyyliin tai kotiin soveltuva. Yksi ja sama tuote muuntautuu moneen ympäristöön sopivaksi, kun verhoilu ja esim. käsinojan leveys tai jalan malli muuttuvat, Pitula jatkaa.

Saaristo-divaani sopii mainiosti pieneen tilaan.Tyynyjen paikkaa ja kangasta vaihtamalla tuote muuntuu monenlaiseen tilaan soveltuvaksi.
Saaristo-divaani sopii mainiosti pieneen tilaan.Tyynyjen paikkaa ja kangasta vaihtamalla tuote muuntuu monenlaiseen tilaan soveltuvaksi.

Erilaisilla verhoilumateriaaleilla on suuri vaikutus koko kodin tunnelmaan. Kangasvalinnalla voidaan korostaa rouheutta, pehmentää linjoja sekä tuoda tilaan erilaista struktuuria ja tunnelmaa.

Muutoin neutraali kokonaisuus saadaan muuttumaan raikkaaksi kokeilemalla tilaan vaikka värillistä tai kuviokankaista nojatuolia.

Ruutukuoseilla saadaan aikaan maalaishenkeä ja esimerkiksi raitakuosi taas tuo skarppia ilmettä selkeiden, yksiväristen puuvilla ja pellavakankaiden rinnalle.

Pitula suositteleekin rohkeasti kokeilemaan vaihtoehtoja, tietysti jokaisen oman maun mukaan. Kaikilla meillä on jonkinlainen oma tyylisuunta ja tärkeintä on toki valita sellainen huonekalu mikä tuntuu omalta ja tekee juuri siitä omasta kodista kodin.

Pyöreälinjaisen nojatuolin kruunaa pehmoinen sametti.
Pyöreälinjaisen nojatuolin kruunaa pehmoinen sametti.

Tavanomaista ja selkeää tyyliä tavoittelevalle Pitulan mallistosta löytyy myös paljon hyviä vaihtoehtoja. Ulkonäöllisesti yksinkertaisen selkeät muodot ja istuvuudeltaan ryhdikkäät; Laakso, Ulappa ja Oksa-sohvat muuntuvat nekin moneen tilaan.

Neutraali verhoilun sävy ja suora muotokieli on ajaton, klassinen valinta. Sohvan selkeät muodot antaa tilaa säväyttää mahdollisesti muissa tilan kalusteissa enemmän. Ajaton ulkonäkö ei kyllästytä vuosienkaan päästä ja malli on aina ns. trendikäs.

Oksa-sohvasta löytyy klassisen ja kevyen ulkonäön lisäksi käytännöllinen vuodemekanismi.

Ulappa sohva toffeen sävyisellä nahkaverhoilulla.
Ulappa sohva toffeen sävyisellä nahkaverhoilulla.

Oksa-vuodesohva. Vuodeleveys 125 cm
Oksa-vuodesohva. Vuodeleveys 125 cm
Laakso sohva on ryhdikäs ja napakka istua. 3-ist vakio sohvan leveys 190 cm
Laakso sohva on ryhdikäs ja napakka istua. 3-ist vakio sohvan leveys 190 cm

Hyvä sänky helpottaa arjessa:

Uni ja unen merkitys arjessa on monelle korvaamaton. Unen laatu vaikuttaa lähes kaikkeen toimintaan ja tekemiseen arjen keskellä. Toimiva vuode, hyvät yöunet, parempi arki?

Minkälainen on hyvä sänky?

-Tähän ei ole suoraa, oikeaa vastausta. Jokainen meistä on yksilöllinen nukkuja ja hyvä niin.

Hyvä toiselle, ei välttämättä ole toimiva muille. Valtaosa mieltää, että erityyppiset kokemukset patjoista jakavat mielipiteitä siitä minkälainen vuoteen pitäisi olla tai miltä sen pitäisi tuntua.

Sängyn ostosta tehdään ehkä usein vaikeampaa, mitä se oikeasti on, toteaa Susanna Pitula.

Huonekalu Pitulan valikoimasta löytyy useita erilaisia mallistoja.

Perinteinen pussijousitettu sänky, muotoutuva memory-vaahto tai luonnonmateriaaleista valmistettu Natural sarja. Jokainen näistä on tuntumaltaan erilainen.

- Ennen ostopäätöstä suosittelen aina kokeilemaan eri vaihtoehtoja. Ulkonäöllisesti sängyt ovat useimmilla valmistajilla samantyyppisiä, mutta jäykkyyksissä ja materiaaleissa on selkeitä eroavaisuuksia. Kivijalkamyymälässä meillä on esillä malleja aina runkopatjoista moottorivuoteisiin ja puusänkyihin, Pitula jatkaa.

Kaikista sängyistä on saatavilla paljon eri koko vaihtoehtoja sekä lisäksi valmistamme vuoteita tarvittaessa mittojen mukaan. Mallistomme sänkyihin on valittavana lukuisia eri kangas ja väri vaihtoehtoja. Tällä hetkellä on näkyvillä myös trendi, jossa vuodekokonaisuus ja sängynpääty halutaan tilata nahkaisena, tämä onnistuu meiltä monissa erilaisissa nahkasävyissä – Pitula kertoo.

On hienoa, että keskustan alueelta löytyy jatkossakin hyviä, paikallisia kivijalkaliikkeitä.

Itselleni henkilökohtaisesti on tärkeää ja inspiroivaa säilyttää huonekaluliike Turun keskustassa. Kompaktikokoinen myymälätila, henkilökohtainen palvelu ja monipuolinen tuotevalikoima; uskon että jatkossakin meidän kaltaiselle toimijalle on kysyntää ja tarvetta, toteaa Pitula.

Huonekalu Pitula on kotimainen, yksityinen ja lämminhenkinen yritys palveluksessanne, tervetuloa tutustumaan valikoimaamme, toivottaa Susanna Pitula.

Videolla tunnelmia Pitulan kivijalkamyymälästä

Huonekalu.Pitula Oy | Käsityöläiskatu 14, 20100 Turku Ti-Pe 10-17 La 10-15 | www.Pitula.fi