Nordsek

Lainavertailu on kuluttajan puolella - Apua edullisimman vaihtoehdon löytymiseen

Suomeen on rantautunut iso määrä erilaisia palveluita, jotka vertailevat lainoja kuluttajan puolesta. Monet kuluttajat sekoittavat nämä palvelut kuitenkin rahoituspalveluihin ja olettavat, että lainavertailua tarjoava palvelu myöntäisi itse lainaa.

Näin ei kuitenkaan ole ja lainavertailua tarjoavat palvelut tarjoavat apua lainojen vertailuun - ei itse lainaa. Erilaisia lainojen vertailupalveluita käyttämällä on mahdollista löytää edullisin vaihtoehto omaan rahoitustarpeeseen. Siten lainavertailut ovat kuluttajan puolella, tarjoten helpon tavan vertailla eri rahoituslaitosten tarjoamia lainoja.

Lainavertailu vertaa, kuluttaja valitsee

Erilaiset lainojen vertailua tarjoavat palvelut nimensä mukaisesti vertaavat eri rahoituslaitosten tarjoamia lainoja kuluttajan puolesta. Tämän kaltaisen vertailun voisi halutessaan toteuttaa myös itse pyytämällä tarjouksia eri pankeista ja rahoituslaitoksista, ja käymällä tarjoukset läpi käsin. Netistä löytyvät palvelut tekevät sen kuluttajan puolesta, jolloin kuluttaja pystyy säästämään rutkasti aikaa ja vaivaa.

Lainan vertailua tarjoavan palvelun käyttäminen vähentää kuluttajalta työvaiheita, koska yhden hakemuksen täyttäminen riittää. Tämän jälkeen vertailupalvelu, kuten Nordsek, lähettää hakemuksen useille eri pankeille ja rahoituslaitoksille. Siten yhdellä hakemuksella saa useita lainatarjouksia ja pääsee helposti vertailemaan tarjouksia keskenään.

Yksi hakemus riittää - lainavertailun käyttäminen

Lainojen vertailua tarjoavien palveluiden käyttäminen on kuluttajalle erittäin helppoa ja nopeaa. Palvelussa täytetään vain yksi hakemus, jonka lainavälittäjä lähettää edelleen useille eri rahoituslaitoksille. Kuluttajan on hyvä tiedostaa, että lainavälittäjä ei itse myönnä lainkaan lainoja, vaan lähettää hakemuksen eteenpäin useille luotettaville rahoituslaitoksille. Tarkoituksena onkin auttaa kuluttajaa löytämään helposti ja nopeasti edullisin vaihtoehto rahoitustarpeeseen.

Lainavälittäjän hakemuksen täyttäminen on nopeaa. Hakemukseen täytetään haettava lainasumma, toivottu takaisinmaksuaika sekä omaan maksukykyyn vaikuttavia tietoja. Hakemuksen lähettämisen jälkeen kuluttaja saa tarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksista. Tarjousten perusteella on erittäin helppo lähteä vertailemaan, mikä vaihtoehdoista on korkojen ja kulujen osalta kaikkein edullisin.

Lainavertailulla säästöä takaisinmaksun aikana

Lainojen vertailun ideana kuluttajan kannalta on saavuttaa säästöä lainan takaisinmaksun aikana. Lainan kustannukset muodostuvat sen korosta sekä muista kuluista, joita voivat olla esimerkiksi erilaiset tilinhoitomaksut. Lainavälittäjän avulla kuluttaja saa tarjouksia useilta rahoituslaitoksilta, jolloin on mahdollista vertailla niiden kustannuksia keskenään. Vertaillessa kannattaa aina katsoa lainojen todellista vuosikorkoa, koska siinä on huomioitu sekä korot että muut lainaan liittyvät kulut. Mitä suurempi todellinen vuosikorko lainalla on, sitä enemmän kuluttaja tulee maksamaan takaisinmaksun aikana.

Kilpailuttamalla lainatarjoukset voi siis helposti löytää eri rahoituslaitosten joukosta sen, joka tarjoaa korkojen ja kulujen osalta edullisinta lainaa. Valitsemalla vaihtoehtojen joukosta edullisimman tarjouksen, voi saavuttaa säästöä lainan takaisinmaksun aikana.

Joskus elämässä tulee vastaan tilanteita, joissa rahoitukseen tarvitsee hakea lainaa. Isoin osa kotitalouksien velasta on asuntolainaa, mutta myös esimerkiksi autoon ja muihin hankintoihin tarvitaan usein lainaa.

Kun harkitsee lainan ottamista, on kaikkein järkevintä lähteä vertailemaan eri lainatarjousten korkoja ja muita kuluja. Lainojen vertailun voi toteuttaa itse pyytämällä tarjouksia eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta tai täyttämällä yhden hakemuksen lainavertailuun, joka lähettää sen eteenpäin useille luotettaville pankeille ja rahoituslaitoksille. Lainavertailun avulla kuluttaja pystyy helposti löytämään edullisimman tarjouksen itselleen, jolloin takaisinmaksun aikana maksaa mahdollisimman vähän korkoja ja kuluja.