Mainos

Näin Suvi, 31, muutti elämänsä ja laihtui 35 kg - Jakaa ytimekkään vinkin kaikille

Suvi Lamminaho, 31, paino oli pikkuhiljaa noussut 105 kiloon. Huonot ruokailutottumukset ja liikunnan vähäisyys näkyivät niin ulkomuodossa kuin jaksamisessa.

- Eräänä päivänä heräsin siihen, etten halunnut elää loppuelämää tällä tavalla. Söin epäsäännöllisesti ja sohva tuntui vähän liian mukavalta paikalta.

Paino tippui 35 kiloa

Suvi aloitti elämäntaparemontin, jolla oli tarkoitus saada ruokailutottumukset paremmaksi, sekä liikunnasta osa päivittäistä arkea.

- Itselleni herättävä tekijä ei ollut oma painoni, vaan yleinen hyvinvointi ja jaksaminen. Halusin elää terveellisesti ja voida hyvin. Päätinkin aloittaa säännöllisen kuntoilun, ja miettiä tarkemmin omia ruokailutottumuksiani.

Suvi aloitti verkkovalmennuksilla, mutta paino jatkoi jojoilua. Personal trainerin avustuksella hän sain ruokailutottumukset paremmaksi ja liikunnasta tuli luontainen osa arkea.

- Nyt painan 35 kiloa vähemmän kuin aloittaessani, ja olen paljon energisempi kuin aiemmin. Liikunnan suhteen ihastuin erityisesti juoksemiseen, mutta sateella ja pimeällä juokseminen eivät maistuneet.

”Juoksumatto poistaa tekosyyt”

Suvi treenaa kotonaan lähes ammattisalitasoisella FitNord Sprint 500 -juoksumatolla. Juoksumatto on voiteluvapaa ja sen voi halutessaan taittaa pystyasentoon.

- Treenaan jopa 5 kertaa viikossa. Parasta omassa juoksumatossa on se, että se on aina saatavilla. Kun kotoa löytyy juoksumatto, niin ei ole tekosyitä olla treenaamatta.

Yleinen harhaluulo on, että juoksumatto olisi isokokoinen ja kallis hankinta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa vaan moderni juoksumatto vie vain noin neliömetrin lattiatilaa pystyasennossa ja siirtopyörien ansiosta niitä on helppo liikutella.

- Parasta tässä matossa on sen juoksualusta. Ulkona asfaltilla juostessa penikkani kipeytyvät usein, mutta tämän maton juoksualusta on tosi joustava. Pidän myös valmiista harjoitusohjelmista, joilla on helppo tehdä tehokas kotitreeni.

Juoksumattoharjoittelun suosio on hurjassa kasvussa. Suvi suositteleekin omaa juoksumattoa kaikille, sillä sen avulla liikunta on säännöllistä ja helppoa, mikä on avain onnistuneeseen painonpudotukseen.

- Vähän kliseisesti suosittelen juoksumattoa ihan kaikille, mutta niin asia vain todellisuudessa on. Erityisesti suosittelen juoksumattoa kaikille, joilla on vaikeaa löytää aikaa arkiliikunnalle. Juoksumatto tekee arjen liikunnasta helppoa ja madaltaa kynnystä liikkua.

Artikkelissa mainitut tuotteet

Tukevarunkoinen juoksumatto laihduttajalle: kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-150

Voiteluvapaa juoksumatto kovaan treeniin: kuntokauppa.fi/juoksumatto-fitnord-sprint-500

Kaikki juoksumatot: kuntokauppa.fi/juoksumatot