Santander

Mitä ottaa huomioon kodin remontissa?

Mainonta/sponsoroitu sisältö.

Remontteja on monen tyyppisiä ja siksi ne voivat myös osua elämän eri vaiheisiin. Kyseessä voi olla pieni pintaremontti, ikääntyneen asunnon parantelu tai suuri ja kallis remontti. Valitsitpa sitten modernin linjauksen, perinteisemmän tyylin tai kultaisen keskitien näiden välillä, tulee sinun muistaa viisi tärkeää asiaa remonttia varten.

Arvon nosto

Yksi remontin yleisistä syistä on asunnon arvon nosto muuton yhteydessä. Remontti on paras mahdollisuutesi vaikuttaa asuntosi arvoon. Vaikka et suunnittelisikaan muuttoa lähitulevaisuudessa, on arvoa nostava remontti aina sijoitus, joka kannattaa. Eniten arvoa nostavat isot remontit kylpyhuoneessa tai keittiössä. Tuleva ostaja arvostaa varmasti esimerkiksi kunnostettua keittiötä ja muuttovalmis asunto on monille paljon houkuttelevampi kuin remonttia kaipaava kohde.

Viihtyvyys ja toiminnallisuus

Omassa kodissa viihtyminen ja siellä oleskelusta nauttiminen on kaikkein tärkeintä. Älä mieti valinnoissasi pelkästään hintaa, vaan muista myös toiminnallisuus ja omat tarpeesi. Kartoita mieltymyksesi ja toiveesi perusteellisesti ennen remontin aloittamista, jotta lopputulos on mahdollisimman viihtyisä. Jos tiedät mitä haluat, remonttia tekevät urakoitsijat pystyvät myös auttamaan sinua paremmin ja saat parasta vastinetta rahoillesi.

Energiaremontti

Hintojen noustessa ja energian kallistuessa, remontti voi olla yksi ratkaisu sähkölaskun pitkäaikaiseen pienentämiseen. Kodin energiatehokkuus on kannattava investointi, sillä muun muassa pienemmät lämmityskulut maksavat itsensä takaisin ajan kuluessa. Kuluttaja ei ole ainoa, joka hyötyy pienemmästä kulutuksesta, sillä myös maapallo ja ympäristö kiittävät.

Remontilla voi parantaa myös mökin energiatehokkuutta sekä lisätä sen jälleenmyyntiarvoa. Esimerkiksi tiivisteiden uusiminen tai energiatehokkaiden ikkunoiden hankkiminen voi pienentää sähkölaskua merkittävästi. Lämmöneristäminen lisää myös viihtyisyyttä ja voit nauttia mukavasta mökkeilystä huoletta talvellakin. Myös aurinkopaneelit ovat oiva tapa tehdä mökkeilystä ympäristöystävällisempää. Muistathan, että paneelit sopivat erinomaisesti myös esimerkiksi omakoti- ja paritaloasumiseen.

Materiaalien valinta

Materiaalivalinnat ovat suuri osa remonttia. Tiesitkö, että pystyt helposti säästämään luonnonvaroja oikeilla materiaalivalinnoilla? Materiaalien ympäristöystävällisyyteen vaikuttavat muun muassa tuotantoa varten tarvittava energiamäärä ja ylimääräinen käsittely esimerkiksi tietyillä maaleilla. Materiaalin alkuperä vaikuttaa myös ekologisuuteen, sillä maahantuonti voi rasittaa ympäristöä merkittävästi. Valitsemalla luonnosta peräisin olevat materiaalit remonttiasi varten teet palveluksen planeetallemme. Muista lisäksi pohtia materiaalien kestävyyttä ja kierrätettävyyttä, sillä laadukkaat tuotteet miellyttävät vielä vuosien jälkeen.

Kalustus ja sisustus

Olennainen osa remonttia ja sen lopputulosta on kalustaminen. Mieti etukäteen, minkä tyylisen sisustuksen haluat ja mitkä kalusteet sopivat valitsemaasi teemaan parhaiten. Ajaton tyyli on pitkällä tähtäimellä turvallinen ratkaisu varsinkin, jos mietit asunnon myymistä. Tuo tilaan kuitenkin myös oma tyylisi. Pidätkö esimerkiksi minimalistisista ratkaisuista, skandinaavisista trendeistä vai nykyaikaisesta tyylistä?

Muista huomioida asunnon ja eri huoneiden koko. Tilaa on aina mahdollista hyödyntää monin tavoin ja siksi pohjaratkaisu ja kalusteiden asetteleminen on tärkeää. Riittävä säilytystila on monille tärkeä toive, joten pidä optimaaliset tavaratilat aina mielessä.

Rahoitus

Remontista seuraa suuri kertakustannus ja siksi urakka helpottuu huomattavasti oikean rahoitusavun kanssa. Laina voi olla juuri etsimäsi ratkaisu, jolla toteutat suunnitelmasi. Santander auttaa sinua löytämään oikean lainan helposti, turvallisesti ja vastuullisesti netistä.

Koska remontti nostaa kiinteistön arvoa, urakan rahoitus Santanderin avulla on fiksu sijoitus. Helpottaaksesi lainanhakuprosessia, muista kartoittaa remonttibudjetti huolellisesti. Muistathan ottaa budjetissa huomioon mahdolliset yllätykset ja niiden lisäkustannukset. Lainaan vaikuttavat muun muassa lainan määrä, takaisinmaksuaika ja lainan korko. Mikäli nämä asiat mietityttävät, on Santander aina tukenasi ja voit käyttää esimerkiksi valmista lainalaskuria selvittääksesi takaisinmaksuerät ja lainan todellisen vuosikoron.