Kuntokauppa.fi

Hannu hankki juoksumaton ja laihtui 20 kg – “Kuntosalilla en ole käynyt kertaakaan”

Helsinkiläinen Hannu oli päästänyt itsensä rapakuntoon vuosien varrella. Liikunta ei maistunut ja paino oli noussut vähitellen sataan kiloon. Nuorena opitut huonot ruokailutottumukset yhdessä liikunnan vähäisyyden kanssa alkoivat näkyä niin ulkomuodossa kuin jaksamisessakin.

Hannu päätti hankia kotiinsa juoksumaton, sillä hän halusi pudottaa painoa ja liikkua vaivattomasti oman kodin lämmössä.

– Hommasin juoksumaton, sillä ulkona juokseminen ei ole koskaan ollut minun juttuni. Juoksumatossa viehättivät erityisesti mahdollisuus urheilla samalla kun katsoo vaikkapa televisiota, sekä valmiit matosta löytyvät treeniohjelmat.

Kävely polttaa rasvaa tehokkaasti

Nimestään huolimatta juoksumatolla ei tarvitse aina juosta. Hannu aloitti treenaamisen kävellen ja tuloksia syntyi nopeasti.

– Aloin kävelemään matolla iltaisin. Jo parissa kuukaudessa painoni tippui 10 kiloa, mikä lisäsi motivaatiotani entisestään. Nyt olen laihtunut 20 kiloa ja olen onnistunut pitämään painoni kurissa jo useamman vuoden ajan.

Hannun kunto kohosi nopeasti juoksumattoharjoittelun myötä. Nykyään hän käyttää FitNord Sprint 300 -juoksumattonsa ominaisuuksia ahkerasti avukseen harjoittelussa.

– Aluksi vain kävelin, mutta kunnon kohotessa aloin toden teolla hyödyntää juoksumaton valmiita ohjelmia. Niillä sain monipuolisuutta harjoitteluuni ja säädän myös manuaalisesti juoksumaton nousukulmaa ja nopeutta tarpeen mukaan. Olen myös alkanut tehdä intervallitreenejä, jotka kuulostivat täydeltä hulluudelta ennen juoksumaton hankintaa!

Intervallitreenissä harjoitellaan kovemmalla tahdilla esimerkiksi 30 sekunnin ajan ja tämän jälkeen 30 sekuntia rauhallisempaan tahtiin. Näitä lyhyitä jaksoja toistetaan 15-30 minuutin ajan. Intervallitreeni on tutkitusti tehokas tapa polttaa rasvaa.

Kokoontaittuva juoksumatto sopii joka kotiin

Yleinen harhaluulo on, että juoksumatto olisi isokokoinen ja kallis hankinta. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Kokoontaitettava juoksumatto vie vain noin neliön verran lattiatilaa, ja jo alle 600 euron juoksumatto on yllättävän tukeva ja sillä on miellyttävä treenata. Hannu kuntoilee kotonaan FitNord Sprint 300 -juoksumatolla, joka on helppokäyttöinen ja lähes ammattisalitasoinen juoksumatto.

– Ennen juoksumattoa painoni jojoili edestakaisin ja laihdutetut kilot palasivat aina. Nyt olen pystynyt pitämään painoni kurissa, sillä juoksumatolla harjoittelu on niin mukavaa, ettei aina malttaisi edes pitää välipäiviä. Saan liikunnasta hyvän fiiliksen ja huomaan oloni olevan paljon pirteämpi kuin ennen.

Hannu suosittelee juoksumattoa niin painonpudotusta suunnitteleville kuin kunnonkohottajillekin.

– Jos minä entisenä vätyksenä pystyin pudottamaan painoani, niin pystyy kuka tahansa. Painonpudotuksen myötä olen energisempi ja nukun myös levollisemmin. Muutos entiseen on todella iso ja voin suositella juoksumattoa ihan jokaiselle. Juoksumaton avulla kynnys urheilla madaltuu huomattavasti.

Artikkelissa mainitut tuotteet

Tukeva alle 600 euron juoksumatto: kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-100

Hannun lähes ammattisalitasoinen juoksumatto: kuntokauppa.fi/fitnord-sprint-300

Kaikki juoksumatot: kuntokauppa.fi/juoksumatot