Sortter Oy

Kilpailuta lainat ja voit säästää tuhansia euroja

Uusi laina kannattaa aina kilpailuttaa. Myös olemassa olevien lainojen kulutaso kannattaa silloin tällöin tarkistaa lainavertailupalvelun avulla.
Uusi laina kannattaa aina kilpailuttaa. Myös olemassa olevien lainojen kulutaso kannattaa silloin tällöin tarkistaa lainavertailupalvelun avulla.

Lähes jokainen meistä ottaa jossain elämänvaiheessa lainaa. Esimerkiksi uusi auto, häät tai keittiöremontti voivat nostaa menoja väliaikaisesti niin paljon, etteivät sen hetkiset tulot riitä niitä kattamaan. Mikäli ja menot ovat pitkäaikaisesti tasapainossa, voi laina olla toimiva ratkaisu erilaisten investointien ja unelmien toteuttamiseen.

Omien tulojen ja menojen tarkastelu ja budjetin laatiminen auttaa selviämään yllättävissäkin tilanteissa. Kun haet lainaa, kannattaa se aina kilpailuttaa, sillä lainan kulut voivat vaihdella suuressa lainassa tuhansiakin euroja.

Hae lainaa sen verran kuin tarvitset

Lainaa kannattaa ottaa aina vain sen verran kuin sitä tarvitsee. ”Varmuuden vuoksi” ei siis lainaa kannata välttämättä nostaa, sillä siitä koituu vain ylimääräisiä korkokuluja. Usein tilillä makaava saldo tulee myös helposti käytettyä vähemmän tarpeellisiin hankintoihin.

Lainavertailupalvelu Sortterin avulla pystyt nopeasti tarkistamaan, mitä laina sinulle kuukausittain maksaa. Sortter ei itse myönnä lainoja, vaan asettaa pankkien ja rahoituslaitosten tarjoukset edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan. Näin saat puolueettoman vertailun siitä, kenen lainatarjous on sinulle edullisin. Mukana on yli kaksikymmentä luotonantajaa.

Sortterin avulla näet nopeasti eri luotonantajien sinulle tarjoamat vaihtoehdot. Huomaat nopeasti, että niissä voi olla suuriakin eroja. Keskimäärin Sortterin kautta lainansa kilpailuttavat asiakkaat säästävät 1 644 euroa luottokustannuksissaan.

Eikö lainaa kannata hakea suoraan pankista?

Lainaa saa Sortterin kautta usein samalla korolla tai jopa edullisemmin kuin pankista haettuna, sillä Sortterin palvelussa pankit kilpailevat uusista asiakkaista ja tekevät oman lainatarjouksensa mahdollisimman pienellä korolla. Sortterilta voitkin yhdellä hakemuksella – eli muutamassa minuutissa – saada tarjouksen kahdeltakymmeneltä eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Sen takia lainan hakeminen lainavertailupalvelussa on huomattavasti nopeampaa.

Lainojen vertailu säästää sekä aikaa että rahaa, sillä palvelun avulla voit helposti vertailla eri luotonantajia ja lainojen kustannuksia. Tarjoukset on laitettu edullisuusjärjestykseen todellisen vuosikoron mukaan.

“Sortter vertailee ja kilpailuttaa lainatarjoukset aina asiakkaan etu edellä. Vertailumme avulla asiakas näkee helposti lainojen kokonaiskustannukset, kuukausierän, koron sekä muut lainaan liittyvät maksut”, kotimaisen lainavertailupalvelu Sortterin markkinointijohtaja Lauri Miettinen kertoo.

Lainatarjouksen pyytäminen Sortterilta ei maksa mitään. Voit vapaasti myös olla hyväksymättä yhtään annetuista tarjouksista, jos niin päätät.

Löydettyäsi Sortterilta itsellesi sopivan lainan voit lähettää lainahakemuksen pankkiin. Voit saada vastauksen ja rahat tilillesi jo samana päivänä. Lainasopimuksen teet aina suoraan pankin tai rahoituslaitoksen kanssa.

Lainaa reiluin ehdoin

Lainavertailupalvelu voi toimia vain, mikäli pelataan reilua peliä. Siksi Sortter kysyy lainahakemuksissa muutamia kysymyksiä ja välittää sitten sinulle räätälöityjä, henkilökohtaisia tarjouksia. Se tarkoittaa sitä, ettet koskaan saa katteettomia lupauksia.

Sortterin lainatarjouksissa ei ole pikkuprinttiä. Vertailussa kerrotaan koron lisäksi avaus-, käsittely, kuukausi- ja tilinhoitomaksut sekä laskutuspalkkiot. Lainan hinta määrittyy suurimmalta osin korosta, mutta vertailussa kannattaa käyttää todellista vuosikorkoa, koska siihen on sisällytetty kaikki edellä mainitut lainan kustannukset. Sortter järjesteleekin lainatarjoukset aina todellisen vuosikoron mukaisessa järjestyksessä.

Reilun lainavertailun periaatteiden mukaisesti Sortterin kautta saat lainan aina reiluin ehdoin, ilman piilokuluja ja etuasi ajatellen.

“Lainojen korot ja ehdot saattavat muuttua nopeasti, mikä tekee lainojen vertailusta työlästä. Haluamme varmistaa, että asiakkaamme saavat aina vertailustamme sopivimmat tarjoukset”, Miettinen selventää.

Arjessa tarvitaan silloin tällöin lainaa. Sen ottaminen on riskitöntä, kun oma tulotaso on tiedossa ja menot pitää kurissa. Lainan kilpailuttaminen auttaa säästämään kuluissa merkittävästi, joten se kannattaa tehdä aina, kun ottaa uutta lainaa. Myös vanhat lainat kannattaa silloin tällöin kilpailuttaa uudestaan.