Mainos:

Kilpailutettu laina tuo joustoa arkeen

Lainarahalla rahoitetaan elämän pieniä ja suuria hankintoja. Lainoja on monenlaisia, mikä saattaa tehdä hakemisesta vaikeaa. Lainojen kilpailuttaminen voi kuitenkin auttaa löytäämään sopivimman lainan.

Lähes jokainen tuote tai palvelu kannattaa nykyisin kilpailuttaa, koska se on helppo ja tehokas keino säästää rahaa ja aikaa. Lainan kilpailuttaminen voi tuoda kaivattua joustoa takaisinmaksuun, jolloin arjesta selvityy helpommin. Jokainen laina sisältää kustannuksia ja muita ehtoja, joita voi kohtuullistaa kilpailutuksen avulla.

Lainojen kilpailuttaminen onnistuu nykyisin helposti verkossa, josta löytyy lukuisia lainavertailuun erikoistuneita sivustoja. Kilpailutuksessa vertaillaan useita eri pankkien ja muiden rahoitusyhtiöiden tarjoamia lainoja. Lainanhakijalle tarjotaan parhaat tarjoukset, joista hakija voi itse valita mieluisimman.

Lainojen kilpailuttaminen ei sido hakijaa mihinkään, vaan kilpailutuksen ensisijaisena tarkoituksena on tarjota tietoa mahdollisimman monista sopivista lainavaihtoehdoista. Näin lainanhakijalla on mahdollisuus tehdä hyvä taloudellinen päätös.

Kilpailutetun lainan edut

Kilpailutetulla lainalla tarkoitetaan sitä, että asiakas kilpailuttaa lainansa useamman pankin tai rahoituslaitoksen välillä ja valitsee itselleen parhaan tarjouksen. Kilpailutettu laina voi peraatteessa koskea mitä tahansa lainaa: esimerkiksi kulutusluottoa, autolainaa tai yrityslainaa. Myös asuntolainan voi ja kannattaa kilpailuttaa ja sitä mukaa löytää itselleen sopivin ratkaisu tähän merkittävään hankintaan.

Kilpailuttaminen voi säästää asiakkaalle jopa satoja euroja. Se on nykyisin myös erittäin helppoa ja vaivatona. Koko menetelmä kestää yleensä vain pari minuuttia.

Asiakas voi kilpailuttaa lainoja netissä tai pyytää tarjouksia eri pankilta ja rahoituslaitoksilta. Kilpailuttaminen on hyvä tapa vertailla eri lainojen ehtoja sekä hinnoittelua ja se auttaa asiakasta saamaan parhaan mahdollisen lainan.

Mitä ehtoja lainaan liittyy?

Laina sisältää erilaisia ehtoja, jotka pitää ottaa huomioon. Ehdot koskevat lainan hintaa ja takaisinmaksua. Lainan korko on tärkein lainan hintaa määrittävä tekijä, mutta lainaan sisältyy lähes aina muitakin kuluja. Todellinen vuosikorko ottaa huomioon kaikki lainaan littyvät kulut, mikä tekee siitä tärkeimmän lainavertailussa käytettävän muuttujan.

Lainahakijalta edellytetään vähintään 18 vuoden ikää. Toisaalta monet rahoitusyhtiöt vaativat vähintään 20 vuoden ikää. Lainanhakijan tulot, asumismuoto ja perhe voivat myös olla lainakelpoisuuteen vaikuttavia tekijöitä, joita voidaan kysyä lainahakemuksen yhteydessä.

Lainanhakijalla pitää olla vakituinen osoite Suomessa, jos laina haetaan samasta maasta. Luottotietojen on myös oltava moitteettomat. Jos niissä havaitaan ongelmia, vaikeutuu lainansaanti huomattavasti. Näillä toimenpiteillä pyritään sujuvaan lainankäsittelyyn ja sen hoitoon, koska se palvelee kaikkia osapuolia.

Miten omaa talouttaan voi parantaa?

Erilaiset lainat ovat edelleen merkittävä osa monen suomalaisen taloutta. Omasta taloudestaan kannattaa pitää huolta, jotta arki sujuu sujuvasti.

Jokainen hanke tulisi rahoittaa ensisijaisesti omilla säätöillä. Säästöjä voi yrittää kerryttää tasapainoisella budjetilla, jossa menot ja tulot ovat tasapainossa keskenään. Pitkäjänteisellä säästämäsellä voi saada aikaan riittävä summa, jolloin ei tarvitse hakea lainaa.