Mainos:

Lainavertailupalvelu auttaa löytämään edullisimmat lainat

Lainavertailun tarkoituksena on säästää lainanhakijan kallisarvoista aikaa ja auttaa tekemään järkeviä päätöksiä.

Suomalaisen palvelun avulla kilpailutat ja vertailet helposti lähes minkä tahansa lainan. Saat muutamassa minuutissa lainatarjoukset useilta eri pankeilta ja rahoituslaitoksilta. Hakemuksen täyttäminen vie vain hetken ja saat lainapäätöksen välittömästi.

Palvelussa lainanhakijalle sopivin pankki tai rahoitusyhtiö valitaan eri vaihtoehtojen joukosta. Mukana on vain hyväksi havaittuja ja lainamarkkinoilla vakiintuneita toimijoita. Kaikilla lainanantajilla on luotonantoon tarvittavat luvat. Netistä lainaa hakiessa voi luottaa saavansa parhaan mahdollisen lainatarjouksen.

Netistä saa lainan nopeasti

Olet varmasti joskus jonottanut pankin tiskille. Se ei ole kovin mieluista puuhaa. Sama pätee valitettavasti myös kysyessä vapaita aikoja pankkivirkailijoille. Ajat ovat lähes poikkeuksetta kysyttyjä. Voit joutua odottamaan sopivaa aikaa jopa viikkoja.

Netistä lainaa hakiessa saat lainatarjoukset samalta istumalta vertailtavaksi. Halutessasi saat lainasumman vaikka samana päivänä pankkitilille.

Lainaa voi saada ilman vakuuksia

Halvinlaina.fi sivuston mukaan lainasumman suuruudessa voi olla merkittäviä eroja eri lainanantajien välillä. Vakuudellisen lainan voi tyypillisesti saada helpommin kuin vakuudettoman lainan. Jokaisen lainanhakijan kannattaa valita itselle sopivin vaihtoehto. Vakuuksia lainan saamiseksi ei välttämättä tarvita.

Lainaa voi kuitenkin todennäköisesti saada enemmän vakuuksilla. Vakuudettomien lainojen lainasummat ovat yleensä noin 2000 ja 70 000 euron välillä. Joiltakin pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä voi saada tätäkin suurempaa lainaa. Haettava lainasumma kannattaa valita henkilökohtaisen maksukyvyn mukaan.

Suuremmat hankinnat kannattaa tehdä säästöillä tai edullisella lainalla

Lähtökohtaisesti auto tai pesukone kannattaa hankkia palkkatuloista säästetyillä rahoilla. Jos ne eivät kuitenkaan riitä kattamaan hankinnan arvoa, laina voi olla järkevä ratkaisu. Lainavertailun avulla voi löytää sopivan lainan.

Lainojen todelliset vuosikorot kannattaa vertailla ja valita mahdollisimman edullinen laina. Lainan kuukausierä on silloin pieni. Rahaa jää lainojen maksun lisäksi myös muihin välttämättömiin kuluihin ja vaikkapa lomamatkoihin.

Lainojen todelliset kulut kannattaa vertailla keskenään

Todellinen vuosikorko on kätevin tapa vertailla eri lainojen todellisia kustannuksia. Siihen sisältyvät esimerkiksi lainan korkomarginaali sekä viitekorko. Myös kaikki muut lainaan kuuluvat kulut lasketaan todelliseen vuosikorkoon. Niitä voivat olla esimerkiksi lainan nostokulut tai avausprovisiot.

Käytännössä todellinen vuosikorko kertoo laina-asiakkaalle, paljonko laina kerryttää lisää maksettavaa vuoden aikana.

Lainaa hakiessa hakijalle on aina ilmoitettava lainan todelliset kustannukset. Todellinen vuosikorko on helpoin tapa verrata lainan todellinen hinta. Se riippuu esimerkiksi lainanhakijan maksukyvystä ja aiemmasta maksukäyttäytymisestä.

Lue lainasopimus kokonaisuudessaan ennen sen hyväksymistä

Muista ennen lainatarjouksen hyväksymistä tarkistaa kaikki lainaan kuuluvat lomakkeet ainakin kertaalleen. Esimerkiksi asuntolainaa hakiessa kyse on monesti loppuelämää koskevasta sopimuksesta. Tällöin pienetkin ikävät yllätykset voivat tuntua ikävällä tavalla lompakossa. Joidenkin lainayritysten sopimuksiin on kirjoitettu pienellä präntillä tai lakijargonilla laina-asiakkaalle epäedullisia kohtia. Ne kannattaa tarkistaa tarvittaessa vaikka lakiasiantuntijan kanssa.

Ennen lainan hakemista kannattaa myös tutustua lainan myöntävään pankkiin tai rahoitusyhtiöön. Onko lainanantajalla paljon tyytyväisiä asiakkaita? Onko lainanantajasta tehty valituksia?

Euriborin vaihtelu vaikuttaa lainan hintaan

Lainojen korko on monesti sidottu esimerkiksi kolmen kuukauden Euriboriin. Tällöin muutokset Euriborissa tuntuvat suoraan laina-asiakkaan lompakossa. Euriborin liikkeitä on vaikea ennustaa etukäteen täydellisesti. Tällä hetkellä sen arvellaan kuitenkin olevan nousussa. Se kannattaa huomioida etenkin suurempia lainasummia hakiessa.

Tarkista ajankohtainen Euribor esimerkiksi Suomen Pankin verkkosivustolta ennen lainasopimuksen hyväksymistä.

Lainojen yhdistäminen on tapa säästää rahaa

Osamaksut ovat kätevä tapa tehdä hankintoja. Niihin sisältyy kuitenkin ongelmia. Liian suuri pino eri osamaksusopimuksia voi kaatua tunnollisenkin kuluttajan niskaan. Myös korkeakorkoiset luotot ja pikavipit voivat kerryttää paljon maksettavaa. Pahimmillaan kuukausittaiset tulot eivät riitä kaikkien laskujen maksamiseen. Kaikki mahdolliset maksettavat kannattaa tällöin yhdistää yhdistelylainaksi.

Lainavertailupalvelu sopii myös yhdistelylainan hakemiseen. Tällöin kaikki luotot, osamaksusopimukset ja luottokorttilainat yhdistetään yhdeksi kokonaisuudeksi, jolla muut luotot lyhennetään. Rahaa voi säästää huomattavia summia.

Laina vakuuksilla on järkevä ratkaisu

Vakuudellisella lainalla tarkoitetaan luottoa, jonka vakuutena käytetään hakijan omaisuutta, tyypillisesti esimerkiksi kiinteistöä tai asuntoa. Vakuudeksi voi käydä myös lainanhakijan vanhempien tai muun lähipiirin omistama asunto tai kesämökki.

Vakuudellisen lainan korko on tyypillisesti alhaisempi, sillä lainan takaisinmaksun turvaamisena käytetään hakijan tai hakijan lähipiirin omaisuutta. Vakuuden ansiosta lainaa voidaan yleensä myös myöntää suurempi määrä, mikä mahdollistaa suuremman hankinnan.

Mikäli vakuuksia ei ole käytettävissä, lainanhakijan kannattaa vertailla vakuudettomien lainojen tarjoukset erityisen huolellisesti ja valita paras mahdollinen laina.

Ota lainaa maksukykysi mukaan

Ota vain sen verran lainaa, mitä todella tarvitset. Pohdi, mitä varten olet hankkimassa lainan. Ylisuuren lainan ottaminen voi olla hetken helpotus, mutta pidemmän päälle se tulee todennäköisesti kalliiksi. Lainavertailu ja lainatarjousten kilpailuttaminen auttavat löytämään kilpailukykyisen hinnan lainalle.

Ota selvää taloudellisesta tilanteestasi ennen lainan hakemista. Tarkista tulotasosi ja arvioi, miltä se näyttää vuoden kuluttua.

Laske kuinka paljon sinulla on muuta velkaa ja kuinka paljon sinulla on maksettavaa kuukausittain.

Laske yhteen kaikki säännölliset kulut, kuten vuokra, osamaksut, puhelut, sähkö, vesi, netti, vakuutukset, harrastukset ja ruoka. Lisää tähän arvioon myös tyypilliset satunnaiset kulut.

Vähennä kulut tuloista nähdäksesi kuinka paljon sinulla on jäljellä. Arvioi tämän perusteella, millaisia lainan kuukausieriä sinun on mahdollista maksaa ja millaista lainaa sinun kannattaa hakea.

Halvinlaina.fi vertailee lainat hakijan puolesta

Palvelu tekee lainojen vertailemisesta vaivatonta. Hakija täyttää sivustolle haluamansa lainansumman. Halvinlaina.fi vertailee lainat luotettavilta pankeilta ja rahoitusyhtiöiltä. Vastauksena lainakyselyyn hakija saa sopivimmat lainatarjoukset vertailtavaksi.

Lainavertailun käyttäminen ei maksa hakijalle mitään. Lainatarjousten vertailu ei myöskään sido mihinkään. Lainatarjouksia voi selata huoletta omalla ajalla. Hakijalle palvelun käyttäminen on riskitöntä. Lainojen vertailu ja lainatarjousten kilpailuttaminen onnistuu vaikka kotisohvalta.