Mainos:

Haaveiletko omasta veneestä? Kilpailuttamalla löydät edullisen venelainan

Kesä lähestyy, joten veneilykausi on taas kohta täällä. Tässä tuhansien järvien maassa veneily on yleinen harrastus. Veneilyn suosio ei ole mikään ihme, sillä kyseessä on monipuolinen ja koko perheelle soveltuva ajanviettotapa.

Veneilyssä yhdistyy luonnosta nauttiminen, rentoutuminen, yhdessäolo ja liikunta. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin veneily kauniina kesäpäivänä hyvässä seurassa. Välillä voi pysähtyä nauttimaan maisemista tai vaikkapa kalastamaan. Rannikko, saaristo ja monet järvet tarjoavat nähtävää pitkäksi aikaa.

Veneilyn voi aloittaa ilman omaa venettäkin. Mutta ymmärrettävästi monille käy jossain vaiheessa niin, että venekuume kasvaa liian suureksi ja oma vene on lopulta hankittava. Veneen koko, varustus ja nopeus riippuvat omista tarpeista ja budjetista. Tavallisesti ensimmäinen vene on pienehkö. Sillä veneillään tutummilla lähivesillä ja kartutetaan veneilytaitoja. Myöhemmin moni siirtyy suurempaan veneeseen ja mahdollisesti kaukaisemmille vesille.

Oma vene on monien haave, mutta sen rahoittaminen voi tuottaa päänvaivaa. Kannattaisiko vene ostaa osamaksulla vai vakuudellisella tai vakuudettomalla lainalla? Kaikilla näillä on omat ominaispiirteensä ja hyvät ja huonot puolensa. Kaikkia vaihtoehtoja kannattaa punnita tarkkaan ja niitä kannattaa vertailla keskenään huolellisesti.

Veneen rahoitusvaihtoehdot: osamaksu, vakuudellinen laina tai vakuudeton kulutusluotto

Osamaksussa venettä maksetaan erissä kuukausittain. Veneen omistaa rahoitusyhtiö niin kauan, kunnes kaikki erät on maksettu. Veneen hankkiminen liikkeen tarjoamalla osamaksulla ei ole ainakaan vielä niin suosittu vaihtoehto kuin esimerkiksi auton ostaminen osamaksulla. Osamaksu voi kuitenkin olla joissain tilanteissa ihan hyvä ratkaisu, sillä kyseessä on helppo vaihtoehto.

Osamaksu ei kuitenkaan useinkaan ole edullisin rahoitusvaihtoehto. Osamaksusta maksetaan korkoja ja kuluja aivan kuten lainoistakin. Korot ja kulut saattavat olla yllättävän korkeat. Sen vuoksi on suositeltavaa tutustua huolellisesti kaikkiin eri vaihtoehtoihin ennen osamaksuun sitoutumista.

Vakuudellinen laina tarkoittaa sitä, että pankki tai rahoitusyhtiö myöntää lainaa vakuutta vastaan. Vakuudella luotonmyöntäjä saa ainakin osan lainasta takaisin, jos asiakas ei syystä tai toisesta pystykään maksamaan ottamaansa lainaa takaisin. Vakuutena voi toimia ostettava vene tai joku muu vakuudeksi kelpaava omaisuus, esimerkiksi metsä, asunto tai mökki.

Vakuudellisen lainan saaminen kestää kauemmin kuin osamaksun tai vakuudettoman lainan saaminen. Tämä johtuu lähinnä siitä, että vakuudet pitää tarkistaa ja se vie hieman aikaa. Vakuudellisessa lainassa on usein muita vaihtoehtoja matalampi korko, eli se saattaa olla edullinen vaihtoehto. Kaikilla ei kuitenkaan välttämättä ole vakuutta käytettävissä tai ei ole kiinnostusta odottaa niin pitkään, että lainarahat saa tilille. Esimerkiksi tällaisissa tilanteissa vakuudeton laina voi olla parempi valinta.

Vakuudeton laina tarkoittaa sitä, että sinulla ei tarvitse olla mitään vakuuksia tai takaajia saadaksesi lainaa. Vakuudettomien venelainojen korot ovat tavallisesti hieman korkeammat kuin vakuudellisten lainojen, koska vakuudeton laina on luotonmyöntäjälle suurempi riski. Luotonmyöntäjä ei saa korvattua omia tappioitaan millään, jos asiakas ei pystykään maksamaan lainaa takaisin.

Vakuudettomat kulutusluotot ovat kuitenkin todella nopeita, koska vakuuksia ei tarvitse tarkistaa ja koko lainanhakuprosessi tapahtuu alusta loppuun saakka netissä. Rahat voi saada tilille jo samana päivänä hakemuksen tekemisestä. Lisäksi rahojen käyttökohdetta ei määrätä mitenkään, toisin kuin on vakuudellisten lainojen suhteen, vaan rahat saa käyttää ihan mihin itse haluaa. Voit itse päättää, millaisen veneen ostat ja mistä. Ostaessasi veneen vakuudettomalla venelainalla, saat veneen heti omiin nimiisi, joten voit tehdä sillä mitä itse haluat. Samassa lainahakemuksessa voi kätevästi hakea lainaa muitakin hankintoja tai veneen lisävarusteita varten.

On erittäin tärkeää, että vakuudettomia lainoja vertaillaan ensin. Korot vaihtelevat luotonmyöntäjästä riippuen. Voit säästää paljon rahaa, kun etsit lainan, jossa on mahdollisimman edullinen korko ja matalat kulut. Lainojen vertaileminen onnistuu helposti ja nopeasti suomalaisessa lainavertailupalvelu Nordic Bankissa.

Venelainaa ilman vakuuksia nopeasti tilille

Vakuudettomien venelainojen kilpailuttaminen Nordic Bankissa on erittäin helppoa. Lainan saa haettua netin kautta. Sinun täytyy täyttää vain yksi ilmainen lainahakemus, ja voit sillä saada jopa yli 20 lainatarjousta. Kaikki tarjoukset tulevat sähköpostiisi, ja näet ne myös kirjautumalla palveluumme. Palvelussamme lainatarjoukset järjestyvät automaattisesti pienimmän koron mukaan, mikä tekee venelainojen vertailemisesta entistäkin helpompaa.

Kun olet valinnut lainatarjouksista itsellesi parhaiten sopivan, allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksilla ja saat rahat tilillesi jo yhden työpäivän kuluessa. Usein lainarahat siirretään asiakkaan tilille jo samana päivänä. Nopeus on yksi vakuudettoman lainan parhaita puolia. Jos satut löytämään juuri tarpeitasi vastaavan unelmiesi veneen, pääset vakuudettoman lainan ansiosta hieromaan kauppoja mahdollisesti jo samana päivänä.