Mainos:

Sähköpöytä on toimistotyöläisen paras ystävä - Hexaplanin projektimyyjä kertoo miksi

Jere Satamo
Kuvassa ovat järjestyksessä vasemmalta oikealle projektipalvelun Heli Nygård, Juhamatti Sorsa ja Antti Hakala.
Kuvassa ovat järjestyksessä vasemmalta oikealle projektipalvelun Heli Nygård, Juhamatti Sorsa ja Antti Hakala.

Työergonomia puhututtaa nyt yleisesti entistäkin enemmän, kun viime vuodet on vietetty pitkälti kotikonttoreilla ja nyt opetellaan hybridityöskentelyn käytänteitä. Kotikonttoriaika nosti esille koko joukon vaivoja, jotka johtuivat pitkälti huonoista työasennoista ja liikunnan vähenemisestä. Työergonomian tärkeyteen onkin nyt havahduttu aivan uudella tavalla. Paluu toimistoille ei ole myöskään sujunut ilman kipuilua, kun monet työntekijät olivat jo ehtineet tottua etätyön tuomaan vapauteen ja lisääntyneeseen vapaa-ajan määrään, kun työmatkoihin ei ole tarvinnut kuluttaa aikaa. Nyt usealla työpaikalla mietitäänkin keinoja, miten kasvatetaan työviihtyvyyttä ja -hyvinvointia lähityössä.

Samaan aikaan monessa yrityksessä on siirrytty monitilatoimistoihin, joissa ihmisillä ei ole omaa vakituista työpistettä. Yksi ja sama ratkaisu ei toimi toimiston jokaiselle työntekijälle ja siksi onkin tärkeää päästä säätämään kalusteet aina omaan työasentoon sopivaksi, jotta työskentelyasento on ergonominen ja hyvinvointia lisäävä. Hexaplan Oy:n projektimyyjä Heli Nygård kannustaa yrityksiä varaamaan maksuttoman suunnittelukartoituksen, jossa käydään läpi kalustusprojektin lähtökohdat ja mietitään, miten työympäristöä ja -ergonomiaa kehitetään.

Jere Satamo
Projektimyyjä Heli Nygård.
Projektimyyjä Heli Nygård.

Hexaplan on kotimainen yritys, jonka tilat sijaitsevat Turun Peltolassa. Paikallinen, mutkaton kalusteyritys on keskittynyt ergonomisiin kalusteisiin niin toimistoissa, varastoissa kuin teollisuudessakin. Asiantuntijan neuvoilla jokainen yritys pystyy parantamaan työergonomiaa ja lisäämään työntekijöidensä työviihtyvyyttä.

- Staattinen työskentelyasento on aina terveysriski ja siksi onkin tärkeää tauottaa työtä ja muistaa vaihtaa työasentoa riittävän usein. Toimistotyössä työasennon ergonomiaa pystyy parantamaan helposti säädettävillä toimistokalusteilla, jotka mahdollistavat työasennon vaihtelun työpäivän aikana ja edistävät siten terveyttä ja hyvinvointia. Istumatyön epäterveellisyydestä puhutaan paljon, siksi korkeussäädettävä työpöytä, joka on helposti säädettävissä sekä seisoma- että istumakäyttöön onkin monen työntekijän paras ystävä, Hexaplanin projektimyyjä Heli Nygård toteaa.

Nygård neuvookin hankkimaan sähköpöydän hyvissä ajoin. Seisomatyöskentely aktivoi lihaksia ja vilkastuttaa verenkiertoa, ja auttaa siten pysymään vireänä. Pitkällä tähtäimellä monipuoliset työskentelyasennot ehkäisevät myös kehon tukilihasten rasituksia. Työskentelyasentoa säännöllisesti päivän mittaan vaihtamalla välttää istumatyölle tyypillisiä tuki- ja liikuntaelinvammoja, kuten selkäkipua.

- Työergonomian merkitys on korostunut viime vuosina entisestään ja työympäristön optimoinnin vaikutus tulostehokkuuteen ja työntekijöiden työviihtyvyyteen on jo laajasti tiedossa. Kun yrityksen kalusteratkaisut ja ergonomian kehittämisen antaa asiantuntijan vastuulle, säästää omaa aikaansa ja voi keskittyä nauttimaan valmiista lopputuloksesta, oli kyse sitten pienestä tai suuresta uudistuksesta. Hyvällä tilasuunnittelulla voidaan varmistaa, että työergonomia on mietitty loppuun asti ja tilat toimivat parhaalla mahdollisella tavalla nyt ja tulevaisuudessa, Nygård muistuttaa.

Ville Lahtinen
Projektipalvelun Antti Hakala ja Heli Nygård.
Projektipalvelun Antti Hakala ja Heli Nygård.

Hexaplanin projektimyyjät suunnittelevat ergonomisia työpisteitä ja viihtyisiä toimitiloja. Suunnitelmat voidaan toteuttaa valikoiman perustuotteilla tai asiakkaalle erikseen räätälöidyillä tuotteilla, jos haluaa esimerkiksi satulatuolin yrityksen logon väreissä tai erikoismitoitetun kaapin. Nygård vinkkaa, että myös esimerkiksi sähköpöydän saa tilattua erikoismitoituksella, juuri sellaisena kuin haluaa.

Hexaplanin varastomyymälässä Turussa osoitteessa Kaurakatu 48, pääsee katsomaan ja testaamaan tuotteita ennen ostopäätöstä. Heli Nygård kannustaakin tulemaan paikan päälle ja muistuttaa, että myymälän aukioloaikoina, arkisin kello 8-16, paikan päällä on aina asiantuntevia myyjiä opastamassa oikean tuotteen valinnassa.

Lue Hexaplanin asiantuntijoiden vinkit sopivan sähköpöydän valintaan ja varaa aika maksuttomaan suunnittelukartoitukseen.