Mainos:

Tällainen on loppuunmyyty FitNord-sähköpyörä – Poikkeuksellinen akunkesto hämmästyttää

Sähköpyöräilybuumi käy nyt kuumana ja yksi sähköpyörämalli on noussut selkeästi ylitse muiden.

Sähköpyöräily on helppo ja terveyttä edistävä tapa liikkua työ- ja vapaa-ajan matkat. Sähköpyörien kysyntä kasvaa vuosi vuodelta ja suosituimmat mallit myydään jo ennen vappua. Viime vuosina etenkin Suomessa suunnitellut FitNord-sähköpyörät ovat nousseet suureen suosioon.

”Akunkesto omaa luokkaansa”

Sähköpyöräasiantuntija Henri Laine kertoo, että FitNord Ava 300 on tämän kevään suosituin malli, joka erottuu joukosta monella tapaa.

– Tässä pyörässä yhdistyy tyylikäs ulkonäkö, kohtuullinen hinta ja harvinaisen pitkä akunkesto.

Ava 300 -sähköpyörä on omassa hintaluokassaan harvinaisuus, sillä pyörän akku selviytyy viikon työmatkoista vain yhdellä latauksella.

– Hinta-laatusuhde on täysin omaa luokkaansa ja yleensä tämän hintaluokan sähköpyörissä akku kestää vain 50-80 kilometriä, mutta Ava 300 -sähköpyörässä yhdellä latauksella voi ajaa jopa 150 km. En tiedä muita sähköpyörämerkkejä, joissa tähän hintaan saisi näin suuren 20 ampeeritunnin akun.

Sähköpyöräily parantaa kuntoa ja säästää rahaa

Monia yllättää, että sähköpyöräily on myös tehokasta rasvanpolttoliikuntaa. Sähköpyörällä syke pysyy vaihtelevassakin maastossa 50-70%:n sykealueella, joka on ihanteellinen syketaso rasvanpolttoon. Sähköpyöräilyn keveys innostaa kulkemaan pidempiäkin matkoja, jolloin kokonaiskulutus nousee usein suuremmaksi kuin tavallisella polkupyörällä.

– Sähköpyörän hankkimisen myötä alkaa kuin huomaamatta polkemaan matkoja, jotka olisi ennen kulkenut autolla. Näin hyötyliikunnan määrä kasvaa arjessa vaivihkaa.

Sähköpyörien tuotekehityksen myötä laadukkaan sähköpyörän saa jo alle 2500 eurolla, kun aiemmin sähköpyörästä joutui maksamaan jopa yli 5000 euroa.

Osuuspankin selvityksen mukaan 10 vuotta vanhan auton kustannus on yli 6000 euroa vuodessa, joten auton vaihtaminen sähköpyörään tuo merkittävät säästöt.

– Vaihtamalla auton sähköpyörään säästää ison summan lyhyessä ajassa, varsinkin nykyisillä bensan hinnoilla. Laadukkaan sähköpyörän saa nykyään jo alle 2500 eurolla, joten se maksaa itsensä takaisin alle puolessa vuodessa ja rahaa jää mukavasti säästöön kesän rientoihin.

”Myytiin loppuun parissa viikossa”

Sähköpyörien suosio kasvaa kaikkialla maailmassa voimakkaasti, eikä tehtaiden tuotantokapasiteetti pysty vastaamaan kasvaneeseen kysyntään. Osa suurista pyörävalmistajista on myynyt tämän kauden sähköpyöränsä loppuun jo ennakkoon.

– Sähköpyörien kysyntä on niin suurta, että ensimmäinen Ava 300 -erä myytiin loppuun jo parissa viikossa. Onneksi saamme nyt huhtikuussa lisäerän, mutta ennakoin, että tämäkin myydään nopeasti loppuun. Sähköpyöriä ei riitä tänä vuonna kaikille, joten kannattaa toimia nyt, jos mielii päästä tänä keväänä polkemaan.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

FitNord Ava 300 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ava-300

FitNord Venture 300 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-venture-300

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat