Mainos:

Sähköpyöräkuume valtasi Suomen - Kauppias paljastaa, mistä tunnistaa laadukkaan sähköpyörän ja paljonko siitä on maksettava

Sähköpyörien hintaluokka vaihtelee alle 1000 euron markettipyöristä aina useiden tuhansien eurojen merkkipyöriin. Paljonko kuluttajan on maksettava, jos haluaa laadukkaan ja luotettavan sähköpyörän ja mitä ominaisuuksia on otettava huomioon sähköpyörää hankkiessa?

Akun teho ratkaisee?

Sähköpyöräasiantuntija Henri Laine kertoo, että ensimmäisenä sähköpyörässä kannattaa kiinnittää huomiota akun tehoon.

- Sähköpyörää hankkivan asiakkaan ensimmäinen kysymys on useimmiten se, kuinka pitkälle akku kestää. Akku onkin usein sähköpyörän kallein osa, joten siihen kannattaa kiinnittää erityistä huomiota pyörämallia valitessa. Hyvässä akussa on laadukkaat kennot ja riittävän suuri kapasiteetti, jolloin toimintasäde on pitkä. Esimerkiksi FitNord-sähköpyörissä on laadukkaat Samsungin kennot ja akku kestää yli 100 kilometriä.

Akun kesto ei ole kuitenkaan ainoa seikka, johon kannattaa kiinnittää huomiota:

- Pyörää valitessa kannattaa keskittyä myös akun ja sähköjärjestelmän laatuun ja varmistaa, että myyjä kykenee tarjoamaan huollon ja varaosat myös tulevaisuudessa. Säännöllinen huolto pidentää pyörän käyttöikää. Suomalaismerkeillä, kuten FitNordilla ja Helkamalla on laajat huoltoverkostot Suomessa, joten huoltotarpeissa saa helposti apua ja osaavaa huoltoa varten ei tarvitse matkata kauas.

”Kallis sähköpyörä ei aina parempi”

Laine neuvoo, ettei sähköpyörästä kannata maksaa liikaa. Oleellista on miettiä omaa käyttötarvettaan ja itselle tarpeettomat lisäominaisuudet kannattaa suosiolla unohtaa.

- Esimerkiksi kalliit ilmajousitetut keulat tarjoavat todellisen etunsa vasta aktiiviharrastajalle, eikä tavallinen arjen matkoja asfaltti- ja hiekkateillä tekevä saa niistä merkittävää lisäarvoa. Sama raha kannattaa käyttää mieluummin esimerkiksi akun lisäkapasiteettiin.

Laine kertoo, että jo alle 2000 eurolla saa luotettavan sähköpyörän.

- Arkikäytössä tärkeimmiksi asioiksi nousevat helppous, luotettavuus ja riittävän suurikapasiteettinen akku, joka mahdollistaa useamman päivän arkiajot ilman välilatausta. Erinomaisena esimerkkinä voisin nostaa esille FitNordin alle 2000 euron Ava ja Ranger 200 -mallit, joiden suursuosio perustuu juuri näihin kolmeen asiaan. Nämä pyörät ovat helppokäyttöisiä, toimintavarmoja ja yhdellä latauksella ajaa yli 100 kilometriä.

Kauppa käy kuumana

Maailmanlaajuiset toimitusvaikeudet heijastuvat tällä hetkellä pyörävalikoimiin ja suuren kysynnän vuoksi monet suosituimmat mallit myydään loppuun jo ennen kesää. Laine kertoo, että paras aika hankkia sähköpyörä on juuri nyt alkukeväästä.

- Toimitusvaikeudet ja komponenttipula eivät ole vain sananhelinää ja myyntikikkoja, vaan monet huomasivat niiden realisoituvan jo viime pyöräilykaudella. Suosituimpia tuotteita, kuten Ava ja Ranger -sähköpyöriä ei riitä kaikille, joten kannattaa olla nopea, jos haluaa päästä tänä keväänä polkemaan.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät:

FitNord Ava 200 -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ava-200

FitNord Ranger 200 -sähkömaastopyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-200

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat