Mainos:

Tällainen on himoittu FitNord-sähkömaasturi: Törkeät tehot ja tolkuton toimintamatka

Sähköpyöräkuume on vallannut suomalaiset. Pyörätiet täyttyvät nyt keväällä monipuolisista sähkömaastopyöristä, joilla meno on sujuvaa niin retkipyöräilyssä kuin työmatka-ajossakin.

Yhdellä latauksella jopa 200 km

Yksi vuoden suosituimmista malleista on premium-tason sähkömaastopyörä FitNord Ranger 900, jolla pääsee optimioloissa jopa 200 kilometriä yhdellä latauksella. Pyöräasiantuntija Henri Laine kertoo, miksi tämä malli erottuu kilpailijoistaan.

– Tämä sähkömaastopyörä erottuu edukseen todella tehokkaan 882 wattitunnin huippuakun ansiosta. Voimakkaan keskimoottorin edistynyt tekniikka optimoi virrankulutuksen ja 100 newtonmetrin vääntö takaa vauhdin jyrkimpiinkin nousuihin.

Suunniteltu suomalaisiin olosuhteisiin

Suomen muuttuvissa olosuhteissa kannattaa ottaa huomioon mm. akun kesto.

– Esimerkiksi talvipakkasilla akut eivät kestä yhtä lailla kesäkeleihin verrattuna ja varaus voi laskea jopa kolmanneksella. Ympärivuotisessa ajossa pyörän täytyy olla varustettu tehokkaalla akulla, jolla pärjää niin kauniissa kesäsäässä kuin kipakallakin pakkasella.

FitNord Ranger 900 on suunniteltu Suomen vaihteleviin ja kuluttaviin olosuhteisiin. Hydrauliset levyjarrut pysäyttävät pyörän luotettavasti ja etälukittava ilmajoustokeula yhdessä sähköavustuksen kanssa takaavat miellyttävän ajokokemuksen maastosta riippumatta. Pyörän muotoilu ja painopiste mahdollistavat kulkemisen vaativissakin maastoissa.

– Tässä pyörässä akku on integroitu rungon sisään. Tyylikkäällä ratkaisulla on myös käytännön etuja. Pyörän painopiste on keskellä ja matalalla luoden erinomaisen ajotuntuman, joka korostuu erityisesti vaikeakulkuisessa maastossa.

Laine kertoo myös muiden FitNord Ranger -sähkömaastopyörien olevan suosittuja juuri miellyttävän ajotuntuman ja kattavien ominaisuuksiensa ansiosta.

– FitNord Ranger- sähkömaasturit säväyttävät myös edullisemmissa hintaluokissa. Esimerkiksi alle 2000 euron FitNord Ranger 200 on toimintavarma sähkömaastopyörä, jonka pitkä kantama mahdollistaa huolettoman ajamisen ja lukittava joustokeula tekee pyörästä monipuolisen kulkupelin eri maastoihin. Pyörä todellakin erottuu edukseen vertailtaessa speksejä samassa hintaluokassa.

”Ei riitä kaikille”

Laine neuvoo hankkimaan sähköpyörän nyt, kun pyöräilykausi on juuri alkamassa ja tavaraa löytyy vielä hyvin varastosta.

– Tänä vuonna sähköpyörien saatavuutta rajoittaa entisestään alan vaikea globaali tilanne yhdessä komponenttipulan kanssa. Loppukesän saatavuus on hämärän peitossa ja arvioin, että hintataso tulee nousemaan. Tällä hetkellä myydään osassa malleissa jo saapuvia eriä, eikä pyöriä yksinkertaisesti riitä kaikille halukkaille. Ripeä toiminta on tarpeen, jos haluaa päästä vielä tänä keväänä tai tulevana kesänä polkemaan.

Artikkelissa mainitut sähkömaastopyörät

FitNord Ranger 900: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-900

Alle 2000 euron FitNord Ranger 200: kuntokauppa.fi/fitnord-ranger-200

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat