Mainos:

Tämä on kevään halutuin sähköpyörä – yksi ominaisuus erottaa muista

Yhä useampi suomalainen kulkee työ- ja vapaa-ajan matkansa sähköpyörällä, jolla on nopeaa ja vaivatonta liikkua. Tämän kevään suosituimmaksi sähköpyörämalliksi on noussut tyylikäs matalarunkoinen FitNord Classic.

Yksi ominaisuus lisää turvallisuutta

Sähköpyörien tuoteasiantuntija Henri Laine kertoo, että FitNord Classic -hittipyörästä löytyy yksi tärkeä ominaisuus, jota monet jäävät muissa sähköpyörissä usein kaipaamaan.

- Classic on nimensä mukaisesti klassinen polkupyörä ja siitä löytyy perinteinen jalkajarru. Tämä tekee sähköpyörästä helppokäyttöisen ja erittäin turvallisen. Jalkajarru on monelle kynnyskysymys, mutta valitettavasti sähköpyörissä jalkajarru on harvinaisuus.

Myös matala runko lisää sähköpyörän turvallisuutta ja käyttömukavuutta:

- Matalarunkoisen sähköpyörän kyytiin on helppo nousta, sillä jalkaa ei tarvitse nostaa paljoa. Tässä pyörässä akku on istutettu tyylikkäästi tavaratelineeseen, joten se ei ole tiellä pyörää polkiessa.

Akku kestää Turusta Tampereelle

Laine kertoo FitNord-sähköpyörien olevan suosittuja etenkin niiden poikkeuksellisen akunkeston vuoksi.

- Tämän hintaluokan sähköpyörissä akku kestää yleensä vain 50–80 kilometriä, mutta FitNord Classic-sähköpyörällä voi yhdellä latauksella ajaa jopa 160 km. Pyöräilijän ei tarvitse ladata akkua joka päivä ja pidemmätkin reissut onnistuvat, sillä akku kestää vaikka Turusta Tampereelle. En tiedä muita sähköpyörämerkkejä, joissa alle 2500 eurolla saisi näin suuren, melkein 20 ampeeritunnin akun.

Sähköpyörät ovat kehittyneet hurjasti viime vuosina. Aiemmin laadukkaasta sähköpyörästä joutui maksamaan yli 5000 euroa, vaikka toimintasäde oli yli puolet lyhyempi ja pyörä oli rakenteeltaan raskas. Tänä päivänä laadukkaan sähköpyörän saa jo alle 2500 eurolla ja pyörät ovat turvallisia, kevyitä ja helppoja käsitellä.

- FitNord Classic -sähköpyörässä on tehokas moottori, mutta pyörä lähtee kuitenkin liikkeelle pehmeästi. Polkimien tunnistimet säätävät moottorin tehon polkaisuun sopivaksi, joten pyörä pysyy helposti hallinnassa.

”Myydään loppuun kevään aikana”

Sähköpyörien suosio on tällä hetkellä hurjassa kasvussa: sähköavusteisten pyörien kauppa kasvoi viime vuonna jopa 45% ja kasvun ennakoidaan jatkuvan voimakkaana tänäkin vuonna. Laine suosittelee hankkimaan sähköpyörän nyt, kun eri malleja ja runkokokoja on vielä hyvin saatavilla.

- Alaa vaivaava komponenttipula vaikuttaa herkästi pyörien saatavuuteen ja suosituimmat mallit myydään loppuun nyt kevään aikana. FitNord Classic -sähköpyöriä saa vielä hetken suoraan varastosta, joten kannattaa olla nopea, jos haluaa päästä tänä keväänä polkemaan.

Artikkelissa mainitut sähköpyörät

Punainen FitNord Classic -sähköpyörä: kuntokauppa.fi/fitnord-classic-500-punainen

Valkoinen FitNord Classic: kuntokauppa.fi/fitnord-classic-500-valkoinen

Kaikki sähköpyörät: kuntokauppa.fi/sahkopyorat

Lähde: https://www.muotijaurheilukauppa.fi/2021/04/09/korona-vauhditti-vihreaa-siirtymaa-liikkumisessa-suomalaiset-siirtyvat-vauhdilla-polkupyoran-kayttajiksi/