Mainos:

Älä jätä Turun saaristoa kokematta – suuntaa vesille helpommin kuin koskaan

Ikimuistoisia hetkiä vesillä arjen vastapainona

Monen arki koostuu sisätyöstä ja käytämmekin valtavasti aikaa sisällä oleskeluun. Etenkin etätyö on tehnyt monien kodista työpisteen sen sijaan, että koti olisi puhtaasti rentoutumiseen ja yhdessä olemiseen tarkoitettu paikka. Samalla työn ja vapaa-ajan raja on hämärtynyt ja irtautuminen vapaa-aikaan on vaikeampaa. Kodin läheiset lenkkipolut ja ulkoilumaastot on kahden vuoden aikana koluttu loppuun ja uusien maisemien perässä täytyy suunnata kauemmas.

Mitä jos omaa reviiriä voisikin laajentaa ja samalla oppia jotain uutta? Paljon jää näkemättä, jos Saaristomeren kansallispuisto jää kokematta. Miltä kuulostaisi, jos ensi kesänä ottaisit Turun saariston haltuun ja jätät arjen stressin laiturin nokkaan?

Suomalaiset ovat tunnetusti venehullua kansaa, mutta silti monesti ne omat lähivedet on kokematta. Veneen omistaminen vaatii toki sekä aikaa, että rahaa, eivätkä veneilyn säännötkään ole kopioitu suoraan tieliikenteestä.

Jakamistalous ja resurssien hyödyntäminen yhteiseen hyvään on muuttanut niin majoittumista kuin matkailuautoilua. Sama tapahtuu vesillä. Perinteiselle veneen omistamisen rinnalle on syntynyt uusia vaihtoehtoja. Skipperi Fleet on veneiden yhteiskäyttöpalvelu, joka mahdollistaa veneilystä nauttimisen ilman veneen omistamiseen liittyvää työtaakkaa.

Veneilyn iloa ilman omistamista – kuukausimaksulla

Kuulostaako hyvältä? Jos pohjan pesemisen, moottorin huoltamisen ja laituripaikan metsästämisen sijaan keskittyisit vain nauttimaan veneilyn hauskimmista puolista? Laskentatavasta riippuen yhteiskäyttöinen veneily on myös noin kolme kertaa edullisempaa kuin omistaa vastaavanlainen vene.

Suomessa Skipperi Fleet -palvelussa on n. 180 modernia Yamarin -moottorivenettä viidessätoista kaupungissa ja ne ovat kaikki käytössäsi kuukausimaksulla. Skipperi huolehtii veneiden ylläpidosta, laituripaikoista, huolloista, vakuutuksista ja kaikesta siitä mikä veneen omistamisessa aiheuttaa harmaita hiuksia.

Venemalleina on suosittuja retkiveneitä 5-6 metrin kokoluokassa: Yamarin Cross BR 54, 57 ja 62 sekä hytilliset 60 C Cabin sekä 60 DC ja 63 DC -Day Cruiserit. Kaikki veneemme ovat varustettu kosketusnäytöllisillä Q-experience -karttaplotterilla. Veneistä löytyvät pelastusliivit, paperikartta ja kaikki tarvittavat kiinnitysköydet, lepuuttajat ja ankkuri. Veneissä on modernit Yamahan perämoottorit, jotka ovat hiljaisia, luotettavia ja taloudellisia.

Veneily on tehty helpoksi. Veneet varataan ja otetaan käyttöön Skipperi -sovelluksella, mikä mahdollistaa nopean irtioton arjesta vaikkapa työpäivän jälkeen. Kotimaan matkailu saa aivan uuden ulottuvuuden, kun voit napata veneen mistä tahansa 15:sta kaupungista ja viettää kesää tutustuen uusiin vesistöihin, saariin ja rantoihin. Kuukausimaksun lisäksi maksat vain polttoaineesta – oman kulutuksen mukaan, tietysti.

Vesille vastuullisesti ja turvallisesti

Vaikka Suomessa ei edellytetä veneilyajokorttia, Skipperi Akatemian koulutussisällöstä ja veneilytaitokokeesta on muodostunut sellainen. Aloittelevalle veneilijälle on tarjolla veloitukseton käytännön koulutus, mikä antaa valmiudet veneen kipparointiin.

Skipperin yhteisö on mukavaa ja auttavaista, niin vesillä kuin maissa. Sovelluksesta löydät Fleet -yhteisön retkivinkkejä, rantautumispaikkoja, saaria ja satamia palveluineen. Veneestä löydät myös teknologiaa, esimerkiksi käyttäjäystävällisen plotterin karttoineen, joka myös varoittaa veneilijää nopeusrajoitus- ja aallonmuodostusalueista.

Veneile vapusta syksyyn ilman rajoituksia veneretkien määrään

Skipperi rajoittaa aluekohtaista jäsenmäärää, jotta voidaan taata viikottaiset veneretket ja veneiden hyvä saatavuus koko kauden ajan. Kuukausimaksulla voit veneillä vapusta syksyyn asti. Veneretkien määrää ei rajoiteta.

Käytössäsi on kaksi varausta kerrallaan (ennakkovaraus ja pikavaraus eli “äkkilähtö”). Päivät on jaettu kahteen vuoroon: 8:30-16:00 ja 16:30-8:00. Voit halutessasi yhdistää kaksi varausta pitkäksi 23,5 h varaukseksi 8:30-8:00 tai 16:30-16:00. Kun palaat takaisin veneretkeltäsi, vapautuu varaus uudelleen käytettäväksi.

Opettele jotain uutta ja koe meret ja järvet juuri niin kuin itse haluat. Irtaudu arjesta ja nauti rajattomasta veneilystä ilman omistamisen huolia.

Skipperi Fleet -jäsenyys sisältää:

- Rajattomasti veneretkiä kk-maksulla 1.5.-31.10. (6 kk)

- Takuu viikottaiselle veneilylle.

- 180 täysin varusteltua venettä Suomessa, 7 eri venemallia

- 15 veneilykaupunkia ja 30 lähtösatamaa

- Veneet myös Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Uudessa-Seelannissa

- Varaukset ja käyttö Skipperi-sovelluksella

- Skipperi Akatemia ja veloitukseton veneilykoulutus

Kuukausimaksun lisäksi maksat vain polttoaineesta oman kulutuksen mukaan.

Veneilykausi alkaa vappuna. Varmista paikkasi 24.4. mennessä!

Venesatamat

Venemallit

Miten palvelu toimii?

Kokemuksia Skipperi Fleet-palvelusta

Terveiset veneilyä ja Skipperiä harkitsevalle? Katriina Turusta

Mikä on parasta palvelussa? Terhi Tamperelta

Mikä veneilyssä on parasta? Antti Tampereelta