Mainos:

Kilpailuta pikavipit, jotta korko ei pääse yllättämään

Menikö puhelimesi tai pesukoneesi rikki yllättäen? Tippuiko postiluukustasi odotettua suurempi lasku? Ylittyikö budjetti lomamatkalla, eivätkä rahat meinaa nyt riittää arjen kuluihin? Pikavipistä saat nopean avun näihin ja moniin muihin tilanteisiin.

Pikavippi on pieni vakuudeton laina, jonka käyttötarkoitus on äkillisesti ilmenneiden kulutustarpeiden täyttäminen. Pikavippi on lyhytaikainen laina, eli sen laina-aika on vain joitain viikkoja tai kuukausia. Laina kannattaa maksaa takaisin nopeasti, sillä mitä nopeammin maksat sen pois, sitä vähemmän korkoja sinulle kertyy maksettavaksi.

Pikavipit kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa ensin, vaikka haluaisit varmasti päästä mahdollisimman pian ostamaan uutta puhelinta tai maksamaan laskuja. Kyse ei välttämättä ole kuin joidenkin satojen eurojen luotosta, mutta vertailemisesta on silti hyötyä. Eri pankit ja rahoitusyhtiöt tarjoavat erilaista korkoa lainoille ja muutenkin lainojen ehdot voivat vaihdella. Voit siis saada säästöjä, kun etsit mahdollisimman edullisen lainavaihtoehdon.

Jos vippejä ei vertaile ensin, saattaa päätyä maksamaan luotosta tarpeettoman korkeaa korkoa. Vaikka kyse on pienestä lainasta, voi suuri korko silti tarkoittaa paljon enemmän maksettavaa sinulle. Lainojen vertaileminen on helppoa ja nopeaa, joten se kannattaa tehdä, vaikka tarvitsisit lainaa kiireesti.

Luotonmyöntäjien vaatimukset lainanhakijan suhteen vaihtelevat jonkin verran. Myös sen vuoksi lainatarjous kannattaa pyytää monista eri paikoista. Joku luotonmyöntäjä saattaa nimittäin antaa kielteisen päätöksen hakemukseesi, mutta joku toinen saattaakin myöntää lainan.

Esimerkiksi osa pankeista ja rahoitusyhtiöistä vaatii hakijoilta korkeampaa ikää. Raja on usein 24 vuotta. Nuorilla aikuisilla ei tavallisesti vielä ole aivan vakiintunut taloudellinen tilanne, minkä vuoksi lainan myöntämisessä on korkeampi riski. Kaikilla luotonmyöntäjillä ei ole tarkempia vaatimuksia hakijan iän suhteen, vaan osa myöntää lainoja ihan kaikille täysi-ikäisille.

Pikavippi on tarkoitettu pieneen, äkilliseen rahantarpeeseen

Elämässä voi sattua kaikenlaista, eikä kaikkia tilanteita varten aina pysty valmistautumaan. Jos oikein huono tuuri käy, ikäviä sattumuksia ilmaantuu useita samanaikaisesti. Tällaisessa tilanteessa saattaa käydä niin, että pahan päivän varalle säästetyt rahat eivät enää riitäkään ja jostain täytyy saada lisää rahaa nopeasti.

Pikavipillä voi näppärästi rahoittaa äkillisiä menoja. Kiireelliset, yllättävät lääkäri- ja lääkekulut tai monenlaiset hankinnat onnistuvat pikavipillä. Esimerkiksi rikki mennyt tietokone tai puhelin olisi pikaisesti saatava korjattua tai ostettua uusi.

Pikavippien etu on erittäin nopea ja helppo lainanhakuprosessi. Lainan hakeminen tapahtuu alusta loppuun asti netissä. Pikavippien korot ovat tavallisesti korkeammat kuin vakuudellisten lainojen, mutta korkoja ei ehdi kertyä maksettavaksi kovin paljon, jos lainan maksaa pois pian.

Yhdistelylaina on parempi vaihtoehto talouden tasapainottamiseen

Pikavippi ei ole hyvä vaihtoehto, jos hakijalla on jo useita lainoja, osamaksusopimuksia ja luottokorttivelkaa. Vippi ei siis sovi talouden tasapainottamiseen, vaan tällaisessa tilanteessa kannattaa valita joku toinen vaihtoehto.

Yksi hyvä keino talouden tasapainottamiseen on yhdistelylaina. Se sopii hyvin tilanteisiin, joissa pieniä luottoja on jo useita. Nämä kaikki voidaan yhdistää yhdeksi lainaksi. Tällä tavalla maksettavaksi jää ainoastaan yhden lainan korot ja kulut, mikä yleensä tuo mukavasti säästöjä. Yhdistelylaina helpottaa tilannetta siinäkin mielessä, että velan kokonaismäärästä pysyy helpommin kärryillä, kun lainoja on vain yksi.

Nykyään osamaksulla voi ostaa melkein mitä tahansa – elektroniikkaa, huonekaluja, vaatteita ja vaikka mitä. Siksi osamaksuja kertyy helposti maksettavaksi useita samanaikaisesti. Nämä kaikki voi yhdistää yhdistelylainalla, niin saat säästöä korkokuluissa joka kuukausi.

Joskus kaikkien lainojen yhdistäminen ei onnistu heti ensimmäisellä kerralla. Tällöin saattaa kuitenkin olla kannattavaa yhdistää edes osa kalliskorkoisimmista lainoista. Kaikkien lainojen yhdistämistä voi yrittää uudestaan taas myöhemmin, kun lainoja on lyhentänyt vähän lisää.

Miksi juuri sinun kannattaisi harkita yhdistelylainan ottamista?

- Voit yhdistää kalliit luotot yhdeksi edullisemmaksi lainaksi.

- Yhden lainan hoitokulut ja kuukausierät tulevat halvemmaksi kuin monen pienen.

- Tarkista lainavertailupalvelu Nordic Bankin lainalaskurilla mahdollinen kuukausisäästö ilmaiseksi.

Nordic Bankin nettisivuilta löydät myös lainojen yhdistely -laskurin, jolla voit kätevästi laskea, minkälaisen yhdistelylainasumman tarvitset. Kirjoita laskuriin kaikkien lainojen tiedot, jokaisen lainan tiedot omalle rivilleen, ja vielä uuden lainan tiedot, niin näet heti minkä verran saat säästöä kuukaudessa yhdistelylainan ansiosta.

Näin kilpailutat vakuudettomat lainat Nordic Bankissa

Pikavipit ja yhdistelylainat ovat vakuudettomia lainoja, eli hakijalla ei tarvitse olla vakuuksia tai takaajia. Koska vakuuksia ei vaadita, lainanhakuprosessi on paljon nopeampi kuin vakuudellisten lainojen hakuprosessi. Rahat saa parhaassa tapauksessa tilille jo samana päivänä. Oletpa sitten hakemassa pientä pienen pikalainan tai suuremman yhdistelylainan, kannattaa ehdottomasti kilpailuttaa lainat ensin.

Vakuudettomien lainojen kilpailutus on näin helppoa:

1. Valitse helppokäyttöisellä lainalaskurilla lainamäärä.

2. Valitse itsellesi sopiva kuukausierä.

3. Täytä helppo ja maksuton lainahakemus, joka ei sido sinua mihinkään!

Voit täyttää lainahakemuksen ihan vain kokeilumielessä, sillä pelkkä tarjousten katsominen ei vielä velvoita sinua vastaanottamaan lainaa. Voit rauhassa tutustua tarjouksiin. Päätöstä ei tarvitse tehdä heti, sillä monet tarjouksista ovat voimassa useita viikkoja, joten sinulla on hyvin aikaa tutustua niihin.

Lainavertailupalvelu Nordic Bankissa voit hakea lainaa oman tarpeesi mukaan 500–70 000 euroa. Palvelussa vertailet jopa 27 pankkia ja rahoitusyhtiötä yhdellä ilmaisella hakemuksella. Koko lainanhakuprosessi tapahtuu netissä. Täytä yksi ilmainen hakemus Nordic Bankin nettisivuilla, niin jo parissa minuutissa saat ensimmäiset tarjoukset sähköpostiisi.

Tarjoukset tulevat näkyviin myös palveluumme, jossa näet ne pienimmän koron mukaan järjestettynä. Vertaile tarjouksia rauhassa ja allekirjoita sopimus verkkopankkitunnuksillasi. Saat rahat tilillesi pian, usein jo saman päivän aikana.