Mainos:

Verkkokaupan asiakaskokemus siirtyy uuteen aikaan

CM Ravattulan verkkokauppavastaava Janne Paarala ja kauppias Timo Ilmolahti iloitsevat uuden noutopisteen mukanaan tuomasta palvelun laajenemisesta.
CM Ravattulan verkkokauppavastaava Janne Paarala ja kauppias Timo Ilmolahti iloitsevat uuden noutopisteen mukanaan tuomasta palvelun laajenemisesta.

Viisitoista minuuttia ja olen siellä! Asiakas ilmoittaa noutojärjestelmän kautta, että tulee noutamaan tilauksensa. Verkkokauppavastaava Janne Paarala laittaa banaanilaatikon syrjään ja lähtee varmistamaan, että tilaus on kunnossa. Aamupäivällä on jo kerätty suurin osa tuotteista, lopuksi heitetään vielä kyytiin vastapaistettu leipä ja tuoreet sushit. Kaikki on kunnossa, paitsi basilika. Sen Paarala pakkaa erikseen, sillä se ei kärsi kylmää.

Asiakas ajaa erikseen merkittyyn K-Nouto parkkiruutuun kaupan takapihalle ja vahvistaa saapumisensa.

- Vastassa oli tyypillinen verkkokauppa-asiakas. Kahden lapsen isä, jolla oli lapset mukana tulossa päivähoidon kautta töistä kotiin. Silloin ei halua kaupassa kierrellä, vaan mennä suorinta tietä ruokapöytään, verkkokaupan asiakkaita päivittäin tapaava Paarala tietää.

Nouto on nopea ja ostokset kannetaan autoon asti.
Nouto on nopea ja ostokset kannetaan autoon asti.

Ravattulan Citymarketissa verkkokauppa lähti nousuun koronan myötä, kuten monissa muissakin paikoissa. Tuolloin kaikki kylmiöt pursuivat asiakkaiden tilauksia.

- Kohta kaksi vuotta sitten verkkokauppa räjähti, kun ihmiset eivät enää voineet tulla myymälään sisälle. Sen jälkeen tilanne on normalisoitunut, mutta jäänyt koronaa edeltävää aikaa korkeammalle tasolle, kauppias Timo Ilmolahti kertoo.

Korona-aikana verkkoa käyttivät ennen kaikkea riskiryhmäläiset. Vanhempi väki on palannut kauppaan, sillä ostoksilla käynti on myös sosiaalinen tapahtuma. Nyt vakiasiakkaita ovat lapsiperheet, jotka haluavat helpottaa arkeaan.

Noutoautomaatteihin voi tilata myös pakasteita ja kylmäsäilytettäviä tuotteita.
Noutoautomaatteihin voi tilata myös pakasteita ja kylmäsäilytettäviä tuotteita.

Toiminta uudistunut

Volyymin kasvun myötä Ravattulan Citymarketin verkkokauppaa on jatkuvasti kehitetty. Kaksi vuotta sitten tavarat keräiltiin myyntityön ohella. Nyt Janne Paaralan vetämässä verkkokauppayksikössä on töissä parhaimmillaan kymmenen henkilöä.

Suuri loikka eteenpäin otetaan tässä kuussa, kun noutoautomaatti avataan, noutopiste saa uuden ilmeen ja opastusta noutopisteille selkeytetään.

- Tähän asti meillä on ollut toimitusmuotoina noutopiste, josta ostokset toimitetaan autolle tai kotiinkuljetus. Vastedes asiakas voi myös hakea ostokset kaupan aulassa olevasta noutoautomaatista, Paarala selittää.

Hyötynä automaattinoudoissa on noutoaikojen piteneminen, jopa 22.30 asti.

Automaatti asennettiin kaupan aulaan, kassoja vasta päätä, viime viikolla ja on nyt käytössä. Siihen voi tilata kaikissa lämpötiloissa sälytettäviä tuotteita, myös pakasteita.

Uudistuneen leipäpisteen tuotteet haetaan aina viimeiseksi mukaan tilaukseen, jotta ne ovat viime hetkellä leivottuja.
Uudistuneen leipäpisteen tuotteet haetaan aina viimeiseksi mukaan tilaukseen, jotta ne ovat viime hetkellä leivottuja.

Helppous valttia

Verkkokaupan toiminnan kehittämistä ohjaa ensisijaisesti helppous. Siinä missä kivijalkakaupassa käyvä asiakas etsii elämyksiä ja vinkkejä, verkkokaupasta haetaan tehokkuutta ja ratkaisuja arjen hallintaan. Tuotevalikoiman laajuudesta ei Ravattulan Citymarketin verkkokaupassa silti ole haluttu tinkiä.

- Verkkokauppamme valikoimassa on lähes kaikki elintarvikkeet, joita meillä on myynnissä. Myös lihamestareidemme leikkeet ja pihvit, sushi-baarin tuotteet ja kahvilamaailman herkut saa tilattua verkon kautta, Paarala kertoo.

Keväällä valikoima laajenee entisestään, kun mukaan tulevat käyttötavarapuolen artikkelit. Tällöin kaupan kautta voi tilata esimerkiksi kenkiä ja vaatteita.

Verkkokaupassa asioidaan selvästi harvemmin kuin myymälässä, mutta isosti.

- Verkkokaupan asiakkaamme tekevät noin kolme kertaa suurempia kertaostoksia kuin paikalla käyvät. Suosittuja ovat vege-, tex mex- ja kaurapohjaiset tuotteet. Esimerkiksi Oatlyn iKaffe on kahdenkymmenen suosituimman tuotteen joukossa, verkkokauppavastaava paljastaa.

Verkkokaupassa voi valita oman sushi-annoksensa pala kerrallaan.
Verkkokaupassa voi valita oman sushi-annoksensa pala kerrallaan.
Verkkokaupan kautta saa tilattua lähes kaikki CM Ravattulan elintarvikkeet, myös uudistetun kahvilamaailman tuotteet.
Verkkokaupan kautta saa tilattua lähes kaikki CM Ravattulan elintarvikkeet, myös uudistetun kahvilamaailman tuotteet.

Toiveet esille

Ostoslistat pyritään aina keräilemään aivan niin kuin asiakas itse olisi käynyt kaupassa. Tuoretuotteista valitaan parhaat ja päiväykset ovat tuotteissa aina kunnossa. Tätä eivät verkkokaupan asiakkaat nykyään enää kyseenalaistakaan. Vaikeinta keräilijälle on tietää, millaisena asiakas tietyt tuotteet haluaa.

- Eräs asiakas tilaa aina viisi vihreää ja viisi keltaista banaania. Se on meistä hieno tilaus, koska tiedämme tarkkaan, mitä asiakas toivoo.

Kauppa kertookin ottavansa mielellämme vastaan toiveita makumieltymyksistä. Ne voi lähettää keräilijälle tilauksessa olevan viestikentän kautta

Ulko-opasteet uudistettu, jotta noutaminen on helppoa ja nopeaa.
Ulko-opasteet uudistettu, jotta noutaminen on helppoa ja nopeaa.

Uudistunut noutopalvelupiste

Joulukuussa uudistuu myös verkkokaupan noutopiste ulkona. Kaikki opasteet uusitaan ja ohjausta parkkipaikoille selkiytetään.

- Pyrimme siihen, että nouto on mahdollisimman helppoa ja vaivatonta, kävipä meillä verkkokaupassa ensimmäistä kertaa tai joka päivä.

Järjestelmää uudistetaan niin, että kommunikaatio asiakkaan ja kaupan välillä paranee. Asiakas ilmoittautuu puhelimeen tulevan linkin kautta noutopisteelle.

Toimitus kotiovelle on toki edelleen mahdollista. Tähän kaupalla on käytössään oma kuljetuskalusto ja henkilökunta. Ja tarvittaessa vaikka kauppias tuo, jos on tarpeen.

- Vapunaattona kaksi täyskaimaa oli saanut toistensa tilaukset. Ei auttanut muuta kun lähteä viemään oikeita eväitä Sauvoon. Lapsille lisättiin kaupan päälle tippaleivät ja perheen vappu oli pelastettu, Ilmolahti muistelee.

Oikeastaan lähettinä toimiminen oli kauppiaasta oikein mukavaa, kun sää oli aurinkoinen ja Sauvossa on kauniit maisemat. Parhaiten kauppias viihtyykin asiakkaittensa parissa. Silloin tällöin hän käy viemässä verkkokaupan asiakkaille laatikoita autoon, että saa vaihdella muutaman sanan heidän kanssaan.

Verkkokauppaostokset voi tehdä osoitteessa K-Ruoka.fi tai K-Ruoka-mobiilisovelluksen kautta.