Mainos:

Pistä lainat kuntoon yhdistelylainalla

Useita pieniä lainoja saattaa kertyä, kun niitä on otettu eri aikoina eri tarkoituksiin. Lainoja on hyvä kilpailuttaa, joten ei ole ihme, jos niitä on myös eri lainantarjoajilta. Voi kuitenkin ajautua tilanteeseen, jossa maksaa korkoja ja lainanhoitokuluja useasta eri lainasta ja eri yrityksille, joilla kaikilla on hieman erilaiset ehdot ja takaisinmaksusuunnitelmat.

Tämä voi olla turhauttavan hankalaa. On pidettävä mielessä maksettavat summat ja aikataulut, jotta ei vahingossa tilillä olekaan maksupäivänä katetta, ja jotta maksun lähtö tililtä ei yllätä. Lisäksi korkomaksut ja muut lainaan liittyvät kulut ovat tässä tilanteessa yleensä korkeammat kuin jos koko lainasumma olisi otettu kerralla. Elämässä on muutakin tekemistä kuin maksupäivien kyttäystä. Ratkaisuksi voi harkita yhdistelylainaa.

Yhdistelylainasta apua velkoihin

Yhdistelylainalla tarkoitetaan lainaa, jolla kuitataan useampi pieni laina ja otetaan maksettavaksi yksi uusi laina. Tämä uusi laina maksetaan sitten yhdelle lainantarjoajalle ja yhdellä korolla. Tästä on hyötyä monella eri tavalla.

Lainojen yhdistäminen voi auttaa erityisesti siinä tilanteessa, kun ne ovat pieniä lainoja monelle eri lainantarjoajalle. Lainojen korot vaihtelevat ja kokonaissumma tulee suureksi, kun ne lasketaan yhteen. Lisäksi jokaisella lainalla on omat lainanhoitokulunsa. Yhdellä lainalla sen sijaan on yksi korko ja sen hoitokuluissakin voi säästää huomattavasti.

Lisäksi sen hoitaminen on yksinkertaista. Enää ei tarvitse pitää mielessä useiden eri lainojen takaisinmaksupäivämääriä tai -summia. Yksi laina, yksi tili - tietty summa tiettynä päivänä. Näin maksupäivät eivät yllätä ja voi varmistaa, että tilillä on katetta.

Onko yhdistelylaina aina halvempi?

Samat säännöt pätevät yhdistelylainassa kuin muutenkin lainanotossa - pidempi maksuaika helpottaa kuukausittaisia takaisinmaksuja, mutta voi korottaa maksettavaksi tulevaa kokonaissummaa, kun taas maksamalla lainan takaisin mahdollisimman nopeasti voi loppukädessä säästää.

Kannattaa siis harkita tarkkaan myös omaa tilannetta ja vertailla yhdistelylainan hintaa ja kuluja jo otettujen lainojen korkoihin ja kuluihin yhteenlaskettuna.

On myös syytä varmistaa, että lainantarjoaja on rehellinen ja kotimainen, jotta saa lain koko turvan puolelleen. Jotta yritys saa tarjota lainaa Suomessa laillisesti, sen tulee olla rekisteröitynyt luotonantajarekisteriin. Löydät tietoja rekisteristä ja myös rekisteröidyt yritykset Aluehallintoviraston sivuilta.

Takaisinmaksut hallintaan

Ehkä tärkein ominaisuus yhdistelylainassa ei ole se, että sillä voi säästää kuluissa, vaan se, että se yksinkertaistaa velan takaisinmaksua. Kun elämä on muutenkin kiireinen ja viikot täyttyvät erinäisistä velvollisuuksista, ei välttämättä jaksa istua kynän ja paperin kanssa ruokapöydän ääreen miettimään takaisinmaksustrategiaa - mutta jos velkojaan ei selvitä, voi joutua maksamaan myöhästymismaksuja ja muita yllätyskuluja. Yhdistelylaina virtaviivaistaa takaisinmaksut.

Elämäänsä kannattaa helpottaa aina silloin, kun se on mahdollista. Jos laina-asiat ovat kunnossa, jää enemmän aikaa järjestää myös muut elämänalueet kuntoon.